Najprostszy Mrożony Jogurt z jeżynowym zawirowaniem
Najprostszym mrożonym jogurtem z jeżynowym zawirowaniem jest bezglutenowe i wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 253 kalorie, 9g białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 2,01 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz waniliową fasolę, cukier granulowany, pełnoziarnisty jogurt grecki i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 6 godzin i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Lody Jogurtowe Jeżynowe, Truskawkowy Jogurt Mrożony, oraz Malinowy Zawirowany Mrożony Jogurt.
Instrukcje
Umieścić jeżyny, wanilii i 1/2 szklanki cukru w średnim rondlu na średnim ogniu. Gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści i jagody zaczną wydzielać soki, około 7 minut.
Wyjmij patelnię z ognia, a następnie zmiażdż jagody delikatnie maserem ziemniaczanym, zachowując niektóre z nich w stanie nienaruszonym.
Przenieść mieszaninę do średniej miski żaroodpornej, przykryć i umieścić w lodówce, aż do całkowitego ostygnięcia, około 2 godzin.W międzyczasie wymieszać zarezerwowane nasiona wanilii, pozostałe 3/4 szklanki cukru i oba jogurty razem w średniej misce. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż mieszanina jagód jest gotowy.
Usuń i wyrzuć wanilię z mieszanki jagodowej. Odcedzić mieszaninę przez sitko o drobnych oczkach ustawione na średniej misce. Rezerwuj soki do innego użycia (lub do skropienia mrożonego jogurtu podczas podawania). Odstaw jagody na bok.Zamrozić mieszaninę jogurtu w maszynie do lodów zgodnie z instrukcją producenta.Podczas gdy jogurt jest nadal w zamrożonej podstawie Maszyny do lodów, złóż napięte jagody za pomocą gumowej szpatułki, uważając, aby nie przesadzić.
Podawać natychmiast na miękki jogurt, lub przenieść do hermetycznego pojemnika i zamrozić do stałej. (Zamrożony jogurt pozostawić w temperaturze pokojowej na 15 minut przed podaniem, jeśli jest zamrożony.) Łyżkę do małego naczynia i na wierzchu świeże jeżyny i zarezerwowane soki jeżyny, w razie potrzeby.