Najlepszy Tagine Z Kurczakiem

Najlepszy Tagine Z Kurczakiem
Najlepszy Tagine z kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,72 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 663 kalorie, 37g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. 9 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jeśli masz pod ręką wodę, pomidory, proszek z kurczaka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Tagine Z Kurczaka, Tagine Z Kurczaka, oraz Tagine Z Kurczaka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w ciężkim dużym garnku na średnim ogniu.Brązowy kurczak i usunąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodaj cebulę, czosnek i imbir do garnka. Przykryć i gotować, aż cebula będzie miękka, często mieszając, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Dodaj paprykę, kurkumę, mieloną kolendrę, mielony kminek, pieprz cayenne i cynamon i wymieszaj 1 minutę, aby lekko "tostować" przyprawy.Wymieszać 2 szklanki wody, ciecierzycy, pomidorów z sokami, miodu i korzeni kolendry. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
Kminek MielonyKminek Mielony
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
KurkumaKurkuma
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
4
Kurczaka posypać solą i pieprzem; dodać do garnka. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez około 50 minut - lub aż kurczak jest ugotowany i miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Dodaj więcej wody, aby przykryć kurczaka, jeśli płyn wyparował.Kiedy kurczak jest prawie gotowy, zacznij przygotowywać cous-cous zgodnie z instrukcjami pakietu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
6
Dodać proszek z kurczaka w proszku do cous cous. Gdy cous cous wchłonie płyn, dodaj migdały i wymieszaj.Jeśli używasz podudzia, Usuń podudzia i usuń mięso z kości. Powrót mięsa z powrotem do mieszaniny i wymieszać.Wymieszać nasiona sezamu przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kurczak W ProszkuKurczak W Proszku
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
7
Podawać na łóżku z cous cous, przyozdobione liśćmi kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia32
Magazyn