Najlepszy Tagine Z Kurczakiem
Najlepszy Tagine z kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,72 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 663 kalorie, 37g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. 9 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jeśli masz pod ręką wodę, pomidory, proszek z kurczaka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Tagine Z Kurczaka, Tagine Z Kurczaka, oraz Tagine Z Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w ciężkim dużym garnku na średnim ogniu.Brązowy kurczak i usunąć.
Dodaj cebulę, czosnek i imbir do garnka. Przykryć i gotować, aż cebula będzie miękka, często mieszając, o 5 protokół.
Dodaj paprykę, kurkumę, mieloną kolendrę, mielony kminek, pieprz cayenne i cynamon i wymieszaj 1 minutę, aby lekko "tostować" przyprawy.Wymieszać 2 szklanki wody, ciecierzycy, pomidorów z sokami, miodu i korzeni kolendry. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu 10 minut.
Kurczaka posypać solą i pieprzem; dodać do garnka. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez około 50 minut - lub aż kurczak jest ugotowany i miękki.
Dodaj więcej wody, aby przykryć kurczaka, jeśli płyn wyparował.Kiedy kurczak jest prawie gotowy, zacznij przygotowywać cous-cous zgodnie z instrukcjami pakietu.
Dodać proszek z kurczaka w proszku do cous cous. Gdy cous cous wchłonie płyn, dodaj migdały i wymieszaj.Jeśli używasz podudzia, Usuń podudzia i usuń mięso z kości. Powrót mięsa z powrotem do mieszaniny i wymieszać.Wymieszać nasiona sezamu przez.
Podawać na łóżku z cous cous, przyozdobione liśćmi kolendry.