Najlepszy Sos Z Indyka
Need a SOS bezmleczny? Najlepszy sos z indyka może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 248 kalorii. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 5. Jeśli masz mix sos z indyka, Indyk kapie, pieprz mielony, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 31 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 35 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Prosty pieczony indyk z bogatym sosem indyczym, Miso-natarty Indyk z sosem z indyka, oraz Sos Z Indyka.
Instrukcje
Wyjąć opakowanie i umieścić podroby i szyjkę indyka w dużym rondlu z cebulą, selerem, białym pieprzem i mieszanką sosu z indyka.
Wlać bulion z kurczaka na mieszaninę, doprowadzić do duszenia na średnim ogniu i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.
Usunąć wątróbkę z indyka i odstawić na bok. Pozostawić na wolnym ogniu przez 2 1/2 więcej godzin. Zapas powinien wynosić około 3 szklanki; w razie potrzeby dodaj więcej bulionu z kurczaka.
Usunąć podroby i posiekać je, jeśli chcesz umieścić je z powrotem do sosu. Posiekaj wątrobę w razie potrzeby. Wywar przecedzić do rondla; wyrzucić kości i zużyte warzywa.
Po zakończeniu pieczenia indyka wlewamy kapiele do separatora tłuszczu lub miski i odtłuszczamy. W misce ubijamy mąkę szybko wymieszaną z kapiącą patelnią, aż będzie gładka, a następnie mieszamy mąkę do wywaru. Doprowadzić mieszaninę sos na wolnym ogniu na średnim ogniu, stale ubijając, i dodać posiekane podroby, w razie potrzeby.