Najlepszy sos spaghetti mamy może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru sosu. Jedna porcja zawiera 174 kalorie, 10g białka, oraz 2G tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 1,82 zł za porcję. Jeśli masz sodę oczyszczoną, cukier, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 52 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Kolacja: Spaghetti alla Boscaiola (Spaghetti z sosem pomidorowym i pieczarkami), Spaghetti z tuńczykiem i sosem pomidorowym (Spaghetti al tonno e pomodoro), oraz Spaghetti alle vongole (Spaghetti z sosem z małży) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W dużym rondelku wymieszać całe pomidory, sos pomidorowy, pastę pomidorową, wodę, pieczarki, cebulę, czosnek, cukier, sól i pieprz, bazylię oraz 1 szczyptę sody oczyszczonej. Doprowadzić do wrzenia, mieszając. Zmniejszyć do gotować na wolnym ogniu i gotować przez minimum 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Pomidory Całe
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Groch Fioletowy
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Wymieszaj kolejną szczyptę sody oczyszczonej; sos się spieni. Gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż będzie gęsty i prawie brązowy. Upewnij się, że zeskrobać boki patelni w sosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch Fioletowy
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
3
Po spożyciu sosu należy wymieszać z parmezanem. Uważaj, aby ser się nie przypalił. Posmakuj sosu. Jeśli jest zbyt pikantny lub kwaśny, dodaj kolejną szczyptę sody oczyszczonej i gotuj kolejne 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Groch Fioletowy
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
4
Schłodzić, przykryć i przechowywać w lodówce przez noc. Następnego dnia podgrzać i podawać.