Najlepszy Kurczak Żurawinowy
Najlepszy kurczak żurawinowy może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 12 i kosztuje 76 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 327 kalorii. Jeśli masz ketchup, sos żurawinowy jagodowy, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 29%, co jest raczej złe. Spróbuj Kurczak Żurawinowy, Kurczak Żurawinowy, oraz Kurczak Żurawinowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Umieścić masło i cebulę w naczyniu do pieczenia 9x13 cali, i piec w nagrzanym piekarniku, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie przezroczysta, około 15 minut.
Wyjąć naczynie z piekarnika, przesunąć cebulę na jeden koniec i umieścić udka kurczaka w naczyniu w jednej warstwie. Powrót do piekarnika i piec przez około 25 minut.
Wymieszać razem ketchup, brązowy cukier, ocet, musztarda w proszku, i sos żurawinowy w misce.
Wyjąć kurczaka z piekarnika i zgnieść ugotowaną cebulę do mieszanki żurawinowej. Łyżka mieszaniny na udach kurczaka, i wrócić do piekarnika.
Piec, aż mieszanina żurawiny jest lekko karmelizowany i kurczak jest gotowy, o 20 więcej minut. Natychmiastowy odczyt termometr umieszczony w pobliżu centrum powinien czytać 165 stopni F (74 stopni C).