Ultimate Barbecued Chicken to przepis bezglutenowy i bezmleczny, składający się z 6 porcji. To danie główne ma 588 kalorii, 23 g białka i 37 g tłuszczu na porcję. Za 1,35 USD za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis polubiło 141 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i kup cebulę, tymianek, wodę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godzin i 20 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 71%. Wypróbuj The Ultimate Barbecued Chicken, The Ultimate Barbecued Chicken i The Ultimate Barbecued Ribs, aby znaleźć podobne przepisy.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Aby przygotować solankę, w misce wymieszaj wodę, sól, cukier, czosnek i tymianek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do Tacos
3
Przenieść solankę do zamykanej plastikowej torby o pojemności 2 galonów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
4
Dodaj kurczaka, zamknij torebkę i wstaw do lodówki na 2 godziny (jeśli masz tylko 15 minut, to w porządku), aby sól i przyprawy mogły przeniknąć do kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
5
W międzyczasie przygotuj sos. Owiń boczek wokół pęczka tymianku i zawiąż sznurkiem kuchennym, aby uzyskać ładny pęczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Rzeźniczy
6
W dużym rondlu na średnim ogniu rozgrzej około 2 łyżek oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
7
Dodaj tymianek i gotuj powoli przez 3 do 4 minut, aby boczek się wytopił i nadał sosowi przyjemny wędzony smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2 Szklanki Ząbków Czosnku
8
Dodaj cebulę i czosnek i smaż powoli, bez barwienia, przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii
9
Dodać pozostałe składniki, wymieszać sos i zmniejszyć ogień do minimalnego. Gotuj powoli przez 20 minut, aby smaki się połączyły. Gdy sos się ugotuje, odlej około 1 1/2 szklanki sosu i zachowaj do podania razem z kurczakiem na stole. Resztę sosu barbecue wykorzystamy do podparcia nóg.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielone Zielone Chilli Z Puszki** (3 łyżeczki Zielonej Salsy
Rozgrzej patelnię grillową lub zewnętrzny grill gazowy lub węglowy na średnim ogniu. Weź kilka ręczników papierowych i złóż je kilka razy, aby uzyskać gruby kwadrat. Nałóż niewielką ilość oleju na papierowy ręcznik i ostrożnie i szybko wytrzyj gorące ruszty grilla, aby powierzchnia nie przywierała. Wyjmij kurczaka z solanki, osusz go na ręcznikach papierowych. Ułóż kawałki kurczaka na rozgrzanym grillu i smaż, obróć w połowie czasu i gotuj łącznie przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki Cannelloni
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Gotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi
Kasztany Wodne, Julienne
12
Kurczaka oznaczonego grillem przełożyć na blaszkę i wstawić do piekarnika. Gotuj kurczaka przez 15 minut, wyjmij go z piekarnika, a następnie obficie posmaruj, smarując każdy centymetr nóg sosem barbecue, a następnie włóż ponownie do piekarnika na 25–30 minut, posmarowując kurczaka po raz drugi w połowie pieczenia pozostały czas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielone Zielone Chilli Z Puszki** (3 łyżeczki Zielonej Salsy
Kurczaka Barbecue można łączyć z Zinfandelem i Sparkling Rosé. Owocowy zinfandel o niskiej zawartości tanin doskonale nadaje się do wszelkich lepkich, pikantnych dań z kurczaka z grilla. Jeśli nie masz ochoty na czerwone wino, sprawdzi się także musujące różowe. Taittinger Brut La Francaise z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
Taittinger Brut La Francaise
Szampan ten jest mieszanką około 30 winnic Chardonnay i Pinot Noir, odpowiednio 40% i 60% całości, z kilku zbiorów doskonale dojrzałych winogron.