Najlepszy Grecki Faszerowany Indyk
Najlepszy Grecki faszerowany Indyk może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 18 i kosztuje $5.08 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 230g białka, 82g tłuszczu, oraz w sumie 1883 kalorie. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, cebuli, masła i kilku innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Jest to drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%. Spróbuj Greckie Klopsiki Z Indyka, Greckie Burgery Z Indyka, oraz Slidery Z Indyka Greckiego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C). Spłucz indyka wewnątrz i na zewnątrz i osusz papierowymi ręcznikami. Natrzyj sok z cytryny na całym indyku i wewnątrz jamy. Odstawić.
Roztopić 1/4 szklanki masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować przez około 5 protokół, aż do miękkości.
Dodać posiekane wątróbki i zmieloną jagnięcinę. Gotować, mieszając do kruszonki, aż równomiernie rumiane. Wymieszać z ryżem, cynamonem, miętą i koncentratem pomidorowym.
Wymieszać w 1 szklance wody, doprawić solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu przez 10 minut, stale mieszając.
Napełnij indyka mieszanką farszu i kratownicą.
Umieścić na stojaku w płytkiej patelni do pieczenia, a pozostałe 2 szklanki wody wlać do patelni.
Wymieszać pozostały sok z cytryny i roztopione masło. To jest sos fastrygujący.
Piec przez 1 godzinę w nagrzanym piekarniku, a następnie zmniejszyć temperaturę piekarnika do 350 stopni F (175 stopni C) i kontynuować pieczenie przez kolejne 2 godziny lub aż temperatura wewnętrzna najgrubszej części uda osiągnie 180 stopni F (80 stopni C). Podlewać od czasu do czasu roztopionym masłem i sokiem z cytryny.