Najlepszy budyń chlebowy z sosem waniliowym
Need a deser wegetariański? Najlepszy budyń chlebowy z sosem waniliowym może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 433 kalorie, 8G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka chleba, cukru, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 898 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Budyń chlebowy z sosem waniliowym, Budyń chlebowy z sosem waniliowym, oraz Berry Brioche budyń chlebowy z sosem waniliowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Posmaruj 2-ćwiartkowe naczynie do pieczenia.
W misce wymieszaj 3 jajka, biały cukier, 2 łyżki jasnobrązowego cukru, 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 szklanki masła i 3 szklanki pełnego mleka.delikatnie wymieszaj kostki chleba i rodzynki. Lekko łyżką mieszaninę do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż zbrązowieje i ustawić w środku, 50 do 55 minut; przykryć naczynie folią po 30 minut, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu.
Odstawić budyń na 10 minut przed podaniem.
Do sosu waniliowego, ubić 1/2 szklanki jasnobrązowego cukru, mąkę, szczyptę cynamonu, 1 jajko, 2 łyżki roztopionego masła,1 1/4 szklanki pełnego mleka i sól razem w ciężkim rondlu, aż będzie gładka.
Podgrzać na średnim ogniu, stale ubijając, aż zgęstnieje i sos pokrywa tył łyżki, 10 do 12 minut. Wymieszać z ekstraktem z wanilii.
Na ciepły budyń chlebowy polać sosem lub podawać z boku w misce.