Najlepszy budyń chlebowy z sosem waniliowym

Najlepszy budyń chlebowy z sosem waniliowym
Need a deser wegetariański? Najlepszy budyń chlebowy z sosem waniliowym może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 433 kalorie, 8G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka chleba, cukru, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 898 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Budyń chlebowy z sosem waniliowym, Budyń chlebowy z sosem waniliowym, oraz Berry Brioche budyń chlebowy z sosem waniliowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Posmaruj 2-ćwiartkowe naczynie do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
W misce wymieszaj 3 jajka, biały cukier, 2 łyżki jasnobrązowego cukru, 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 szklanki masła i 3 szklanki pełnego mleka.delikatnie wymieszaj kostki chleba i rodzynki. Lekko łyżką mieszaninę do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jasnobrązowy CukierJasnobrązowy Cukier
Kostki ChlebaKostki Chleba
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Mleko PełneMleko Pełne
CynamonCynamon
RodzynkiRodzynki
MasłoMasło
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Piec w nagrzanym piekarniku, aż zbrązowieje i ustawić w środku, 50 do 55 minut; przykryć naczynie folią po 30 minut, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Odstawić budyń na 10 minut przed podaniem.
5
Do sosu waniliowego, ubić 1/2 szklanki jasnobrązowego cukru, mąkę, szczyptę cynamonu, 1 jajko, 2 łyżki roztopionego masła,1 1/4 szklanki pełnego mleka i sól razem w ciężkim rondlu, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jasnobrązowy CukierJasnobrązowy Cukier
Mleko PełneMleko Pełne
CynamonCynamon
WaniliaWanilia
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Podgrzać na średnim ogniu, stale ubijając, aż zgęstnieje i sos pokrywa tył łyżki, 10 do 12 minut. Wymieszać z ekstraktem z wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Na ciepły budyń chlebowy polać sosem lub podawać z boku w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn