Najlepsze kalmary Cory ' ego

Najlepsze kalmary Cory ' ego
Najlepsze kalmary Cory może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja zawiera 372 kalorie, 26g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.79 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Ten przepis od Allrecipes ma 51 fanów. Mieszanka oleju roślinnego, mielonego pieprzu, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Kalmary Wigilijne / Calamari in Umido per la Vigilia di Natale, Kalmary, oraz Kalmary dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dobrze spłucz i osusz kałamarnicę. Pat squid suche z ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
2
Posypać solą kalmary.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Umieść mąkę i kilka kałamarnic w małej papierowej lub plastikowej torbie. Wstrząsnąć rund kałamarnicy w worku, aż pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokroić Na Paski O Grubości 1/2 CalaPokroić Na Paski O Grubości 1/2 Cala
4
Usuń kałamarnicę i umieść więcej w worku, aby pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
5
Rozgrzać olej na średniej wielkości patelni na dużym ogniu. Smażyć kalmary na oleju, aż będą zarumienione i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Odcedzić kalmary na papierowych ręcznikach.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
7
Podawać na gorąco.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia16
Magazyn