Najlepsze Domowe Seitan
Najlepsze domowe Seitan może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoją kolekcję dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 227 kalorii, 39g białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Na $1.99 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 6 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz bulion warzywny, wodę, drożdże odżywcze i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Domowe Seitan, Szałwia i cebula domowej roboty seitan pieczeń, oraz Domowy Seitan Z Grilla, Serwowany Na Trzy Sposoby.
Instrukcje
Połączyć mąkę z glutenu pszennego i odżywcze płatki drożdżowe w misce; odstawić. W osobnej misce wymieszaj wywar warzywny, 1/2 szklanki sosu sojowego, pastę pomidorową, czosnek, skórkę z cytryny i mieszankę przypraw.
Mokre składniki wlać do mieszanki mąki i wymieszać twardą łopatką. Zagniataj ciasto, aż powstanie gąbczaste, elastyczne ciasto, około 3 minut.
Ciasto rozwałkować na kształt kłody i pokroić na 3 równe kawałki.
Połącz 1/2 szklanki sosu sojowego i zimnej wody w dużym garnku. Gotujący się bulion powinien być bardzo zimny po dodaniu ciasta, aby utrzymać jędrną konsystencję i upewnić się, że nie rozpada się.
Umieścić kawałki ciasta w zimnym bulionie, częściowo przykryć garnek i doprowadzić go do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiego, częściowo przykryć garnek i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę, obracając kawałki ciasta od czasu do czasu.
Wyjąć garnek z ognia i niech gluten ostygnie w bulionie przez co najmniej 30 protokół. Aby przechowywać gluten, przechowywać w lodówce, pokryte bulionem, w zamkniętym pojemniku przez okres do 5 dni.
Jeśli twój przepis wymaga seitan, pokroić gluten na kawałki.
Dodaj olej roślinny do ciężkiej patelni i włącz ciepło do średnio-wysokiej.
Dodaj kawałki glutenu i gotować przez 20 protokół, obracając kawałki od czasu do czasu.