Najlepsze Ciasto Podstawowe Pie Crust
Najlepsze podstawowe ciasto ciasto ciasto może być tylko skorupa szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 268 kalorii, 3G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 20 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz masło, cukier, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Z łyżeczką wynik 18%, to danie nie jest tak wybitny. Spróbuj Ciasto z masłem orzechowym z skórką precla, Podstawowe Ciasto Do Pizzy, oraz Podstawowe Ciasto Masa dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać mąkę, cukier i sól. Wrzucić masło i skrócić. Używając rąk, widelca, noża do ciast lub dwóch noży, pracuj masłem i skracaj do mieszanki mąki, aż będzie przypominać mączkę kukurydzianą z małymi kawałkami grochu.
Używając widelca, szybko wymieszaj 1/2 szklanki wody z lodem (mieszanina nie będzie trzymać się razem). Ciasto i okruchy obrócić na czystą powierzchnię. Zagniataj, aż ciasto zacznie trzymać się razem, ale niektóre kawałki nadal odpadają, 5 do 10 razy. Podzielić ciasto na pół i poklepać każdą połowę w 6-in. dysk. Owinąć każdy dysk w folię i przechowywać w lodówce co najmniej 20 minut i do nocy.
Ciasto bez strachu: nawet doświadczeni kucharze mogą zastraszyć ciasto na ciasto. Poniższe wskazówki pomogą Ci z łatwością okazać się wspaniałą skórką.
Przechowywać ciasto zimne i masło chunky. Aby uzyskać łuszczącą się skórkę, przed pieczeniem trzymaj masło przed stopieniem się w cieście. Dlaczego? Te kawałki masła, które powinny być mniej więcej wielkości grochu, mają rozpuścić się w piekarniku, wydzielając parę, która tworzy łuszczące się kieszenie. Jeśli ciasto wydaje się zbyt zmiękczyć podczas pracy z nim, wrzucić go do lodówki na 15 minut. Gdy rozwałkujesz ciasto, powinieneś zobaczyć żyły masła biegnące przez nie.
Wyjdźcie od środka. O wiele łatwiej jest rozwałkować ciasto w okrąg, jeśli pracujesz od środka do krawędzi we wszystkich kierunkach.
Nie przesadzaj. Przepracowanie ciasta i używanie zbyt dużej ilości mąki może sprawić, że ciasto będzie twarde i suche. Staraj się zachować lekką rękę z obu, toczenia wystarczy, aby osiągnąć żądany rozmiar i przy użyciu tylko tyle mąki, aby utrzymać ciasto z przyklejania do lady.
Użyj pie crust torba. To poręczne narzędzie usuwa obciążenie z walcowania, zapewniając nieprzywierającą okrągłą ramę dla ciasta podczas walcowania, pozwalając na użycie mniejszej ilości mąki i unikanie kudłatych krawędzi. Po prostu włóż schłodzone ciasto do torby, zapnij je, rozwałkuj i przenieś na patelnię. Torby są dostępne w różnych rozmiarach dla zwykłych i głębokich ciast i są dostępne w wielu źródłach internetowych (takich jak www.sugarcraft.com; $3 do $6 za worek).
Użyj kupionego w sklepie ciasta. Jeśli masz mało czasu (lub cierpliwości), zawsze możesz użyć gotowego ciasta. W naszych testach wolaliśmy Pillsbury po prostu rozwiń schłodzone skorupy pie ($99), które mają ładnie chrupką konsystencję (jeśli lekko mdły smak) i skorupy Trader Joe ' s Gourmet Pie ($49), które mają bardziej maślane wykończenie.
Zaciśnij krawędzie. Zagniatanie lub karbowanie krawędzi ciasta z podwójną skórką uszczelnia ciasto i zapobiega wyciekaniu nadzienia podczas pieczenia. Nawet na jednym cieście, zaciskanie może stworzyć pomocny efekt zapory. Istnieje wiele dobrych technik, ale naszym ulubionym jest uszczypnięcie ciasta wokół palca wskazującego jednej ręki za pomocą kciuka i palca wskazującego drugiej.