Najlepsze ciasto dyniowe z chrupiącą polewą żurawinową
Najlepsze ciasto dyniowe z chrupiącą polewą żurawinową wymaga około 2 godziny i 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 303 kalorie, 5G białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz Amaretto ciasteczka, gałka muszkatołowa, pekan, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Placek ziemniaczany z chrupiącą polewą żurawinową, Letnie ciasto" dyniowe " z chrupiącą polewą orzechową (Wegańskie), oraz Piernik z chrupiącą polewą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Zrobić ciasto: mąkę, cukier i sól połączyć w dużej misce.
Dodać masło i wymieszać blenderem do ciast lub rękami, aż mieszanina będzie przypominać grube okruchy.
Wlać wodę z lodem i pracować w celu związania ciasta, aż trzyma się razem, nie jest zbyt mokry lub lepki. Wyciśnij niewielką ilość razem, jeśli jest krucha, dodaj więcej wody z lodem, 1 łyżeczkę na raz. Uformuj ciasto w kulkę, zawiń w folię i przechowuj w lodówce przez co najmniej 30 minut.
Posypać blat i wałek lekko mąką.
Rozwałkuj ciasto na 10-calowe kółko. Ostrożnie rozwałkuj ciasto na kołek i połóż je w 9-calowej patelni do ciasta. Mocno docisnąć ciasto do spodu i boków, aby dobrze pasowało. Trim nadmiar ciasta wokół obręczy i szczypta krawędzie do utworzenia granicy.
Umieść skorupę na patelni arkusza, aby złapać wszelkie wycieki. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do napełnienia.
Rozgrzać piekarnik do 375 stopni F.
Nadzienie: dynię Puree w maszynce z masłem i szczyptą soli. Środek 1 1/2 szklanki puree do miski. W innej misce ubić jajka i cukier, aż cukier się stopi.
Dodać jajka do puree z dyni i dobrze ubić.
Dodaj śmietanę, cynamon i gałkę muszkatołową i dobrze wymieszaj, aby połączyć.
Wlać mieszaninę do skorupy ciasta i umieścić na dolnej półce piekarnika.
Ciasto posmarować ubitym białkiem.
Piec, aż ciasto jest ustawiony, ale nadal lekko jiggles, 45 do 50 protokół.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia.
W międzyczasie, umieścić pekan na blasze do pieczenia i piec je z ciasta przez około 10 minut do tosty je.
Wyjmij je z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Rozmrozić żurawinę w sitku ustawionym nad miską, aby złapać płyn.
Umieść ciasteczka, pekany i żurawiny w maszynce i pulsuj je kilka razy, aż zostaną grubo posiekane.
Polewę równomiernie posypać ostudzonym ciastem i natychmiast podawać. Przechowywać w lodówce resztki.