Najlepsze ciasto czekoladowe
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj Best Chocolate Cake. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 19 g tłuszczu i łącznie 526 kalorii . Za 67 centów za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 16 osób. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jeśli masz mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder i kilka innych składników pod ręką, możesz go zrobić. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 40 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ulepszoną ocenę spoonacular wynoszącą 0% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Best Carrot Cake" With Cream Cheese Icing , BEST Banana Cake EVER i Best Chocolate Chip Cookies .
Instrukcje
Wyłóż trzy 9-calowe okrągłe foremki do pieczenia papierem woskowanym; natłuść i posyp mąką foremki i papier. Odstaw.
W dużej misce utrzyj masło i cukier, aż masa będzie lekka i puszysta.
Dodaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Wbij wanilię.
Wymieszaj mąkę, kakao, sodę oczyszczoną, sól i proszek do pieczenia; dodawaj do ubitej masy na zmianę z mlekiem, dokładnie ubijając po dodaniu każdego składnika.
Przełożyć do przygotowanych patelni.
Piecz w temperaturze 350° przez 20-25 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudź przez 10 minut przed wyjęciem z foremek na kratkę, aby całkowicie ostygły.
Aby przygotować lukier, rozpuść chipsy i masło w małym rondelku o grubym dnie i na małym ogniu.
Przenieś do dużej miski; ostudź przez 5 minut. Wymieszaj ze śmietaną. Stopniowo ubijaj cukier puder, aż będzie gładki.
Rozprowadź pomiędzy warstwami oraz na wierzchu i bokach tortu.
Udekoruj czekoladowymi lokami, jeśli chcesz. Schłodź resztki.