Najlepsze Buraki
Najlepsze buraki kiedykolwiek może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 707 kalorii, 12g białka, oraz 29g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 1 i kosztuje 4,13 zł za porcję. 46 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz kawałek imbiru wielkości kciuka, złoty syrop, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 14 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Buraki Harvard (Buraki Czerwone Słodko-Kwaśne), Star Anyż Imbir Marynowane Buraki {+Kimchi Marynowane Buraki}, oraz Proszę Spróbować Tych Buraków.
Instrukcje
Wyciśnij dużą pomarańczę. Powinno to stanowić 1/2 szklanki (skąpego) soku pomarańczowego. Średnią cebulę obrać i pokroić w pół pierścienie. Obrać i zetrzeć kawałek świeżego imbiru wielkości kciuka. Skórkę z buraków obrać (najlepiej sprawdza się pod bieżącą wodą) i pokroić w półpierścienie, tak jak cebulę.
Wlać 2 łyżki złotego syropu do miski.
Dodaj sok pomarańczowy i wlej 1 łyżkę sosu sojowego. Mieszać do rozpuszczenia syropu. To może chwilę potrwać.
Na patelni podsmażyć 2 łyżki oleju (wok) i podsmażyć cebulę przez 5 minut, aż będzie miękka, ale nie brązowa.
Dodać imbir i gotować przez dodatkową minutę.
Dodać plasterki buraków i mieszać smażyć przez 2 do 3 minut.
Wlać tam mieszankę pomarańczy / syropu. Doprawić szczyptą czarnego pieprzu i soli. Zdjąć 2 lub 3 gałązki tymianku i dodać liście. Buraki dusić przez 5 minut na małym ogniu.