Najlepsza Tarta Limonkowa
Przepis najlepsza tarta Limonkowa może być wykonana w około 50 minut. Ten przepis serwuje 12 i kosztuje 68 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 5G białka, 17g tłuszczu i w sumie 277 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 345 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką śmietanę, żółtka, skórkę z limonki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Sprawdza się jako deser w bardzo przystępnej cenie. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Przynosi ci smak domu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 28%. Ten wynik nie jest tak super. Tarta Limonkowa, Tarta z limonką Ricotta, oraz Tarta Z Limonką są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj okruchy krakersów, masło, migdały i cukier. Dociśnij spód i do góry boki natłuszczonego 9 cali. tarta pan.
Piec w temperaturze 325° przez 15-18 minut lub do lekkiego zrumienienia brzegów.
W dużej misce ubij żółtka, mleko, sok z limonki i obierz.
Piec przez 12-14 minut lub do momentu, gdy środek będzie prawie ustawiony. Ostudzić na ruszcie. Wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
W dużej misce ubij śmietanę, aż zacznie gęstnieć.
Dodaj cukier; ubijaj, aż utworzą się sztywne szczyty. Dodać śmietanę i startą skórkę z limonki.
Udekoruj malinami i ćwiartkami limonki.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Tarta naprawdę dobrze komponuje się z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "