Najlepsza Lasagna na świecie
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj najlepszego Lasagnanu na świecie. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 519 kalorii. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mielony pieprz, ser ricotta, przyprawy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Najlepsza Lasagna na świecie, Najlepsza Lasagna na świecie, oraz Najlepsze na świecie Roll upy Lasagna.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku, gotować kiełbasę, mielona wołowina, cebula, i czosnek na średnim ogniu, aż dobrze rumiane. Wymieszać pokruszone pomidory, pastę pomidorową, sos pomidorowy i wodę. Doprawić cukrem, bazylią, nasionami kopru włoskiego, włoską przyprawą, 1 łyżką soli, pieprzem i 2 łyżkami natki pietruszki. Dusić, pod przykryciem, przez około 1 1/2 godziny, od czasu do czasu mieszając.
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody. Makaron z lasagne gotować we wrzącej wodzie przez 8 do 10 minut.
Makaron odsączyć i spłukać zimną wodą. W misce wymieszać ser ricotta z jajkiem, pozostałą pietruszką i 1/2 łyżeczki soli.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Aby zmontować, rozprowadzić 1 1/2 szklanki sosu mięsnego na dnie naczynia do pieczenia 9x13 cali. Ułóż 6 makaronów wzdłuż na sosie mięsnym.
Posmarować połową mieszanki sera ricotta. Na wierzchu jedną trzecią plasterków sera mozzarella. Łyżka 1 1/2 szklanki sosu mięsnego na mozzarella, i posypać 1/4 szklanki parmezanu. Powtórz warstwy, a następnie polej pozostałą mozzarellą i parmezanem. Przykryć folią: aby zapobiec przywieraniu, spryskaj folię sprayem do gotowania lub upewnij się, że folia nie dotyka sera.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 25 minut.
Wyjąć folię i piec dodatkowe 25 minut. Schłodzić przez 15 minut przed podaniem.