Nadziewany Kurczak Valentino

Przepis na Faszerowany Kurczak Valentino można przygotować w około 55 minut. Za 1,77 USD za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 255 kalorii, 28 g białka i 14 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 osobom. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 177 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Mieszanka sera mozzarella, pieczonej papryki, połówek piersi kurczaka i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i pierwotnej. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 69%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Nadziewany kurczak Valentino, Czekoladowe ciasto Valentino i Nadziewany piknik: pomidory nadziewane tuńczykiem i karczochami, czerwona papryka, cukinia nadziewana fetanem i ciecierzycą, jabłka Macintosh nadziewane orzechami i brązowym cukrem .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Pierś kurczaka przekrój wzdłuż na pół, pozostawiając połówki przyczepione z jednej strony: otwarta i ułożona na płasko, pierś z kurczaka powinna przypominać motyla.
Umieścić pomiędzy dwoma arkuszami folii plastikowej i rozbić na płasko. Powtórz z pozostałymi piersiami z kurczaka.
Połącz parmezan z przyprawą włoską i szczypiorkiem i posyp piersi kurczaka. Na jednym końcu każdej piersi połóż 3 paski pieczonej papryki. Posyp 1 łyżką startego sera.
Każdą pierś zwiń w rulon, zaczynając od strony z papryką i serem. W każdą rolkę włóż wykałaczkę, aby zapobiec jej rozwinięciu.
Ułożyć w przygotowanym naczyniu do pieczenia. Roladki dopraw do smaku solą i pieprzem, skrop oliwą.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 15 minut. Ustaw piekarnik na tryb grillowania i kontynuuj gotowanie przez 5 do 10 minut.
Wyjmij z piekarnika, pokrój, aby wyświetlić kolorowe nadzienie i podawaj.