Nadziewanie Chleba
Chleb nadziewany może być właśnie dodatkiem, którego szukasz. Za 67 centów za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 337 kalorii, 10 g białka i 12 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 8 osób. 1 osoba wypróbowała ten przepis i polubiła go. Udaj się do sklepu i kup mąkę, sól, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Dzięki temu przepisowi Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowe. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 40 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten uzyskał 33% wyniku, co nie jest wynikiem wybitnym. Podobne przepisy obejmują chleb kanapkowy z indykiem (inaczej chleb nadziewany), farsz z trzech chlebów i najlepszy farsz do chleba.
Instrukcje
W misce wymieszaj 2 szklanki mąki, drożdże, cukier i przyprawy.
Dodaj wodę i olej; ubijaj aż do zwilżenia.
Dodaj jajko i ubijaj, aż masa będzie gładka. Dosyp wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby powstało miękkie ciasto. Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
Umieścić w natłuszczonej misce, obracając raz, aby posmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny.
Uderz ciasto w dół. Uformuj duży okrągły bochenek.
Ułożyć na natłuszczonej blasze do pieczenia. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość, około 45 minut.
Piec w temperaturze 375° przez 25-35 minut lub do złotego koloru.
Wyjąć na kratkę do ostygnięcia.
Aby zrobić farsz, pokrój schłodzony chleb na 1-calowe kawałki. plasterki, a następnie w kostkę.
Odstawić na 24 godziny do wyschnięcia. W dużej misce wymieszaj kostki chleba, jajka, masło i bulion w takiej ilości, aby uzyskać pożądaną wilgotność. Mieszaj do połączenia.
Przenieść do natłuszczonej formy o pojemności 2 qt. naczynie do pieczenia. Przykryć i piec w temperaturze 350° przez 60 minut. Odkryć; piec 10 minut dłużej lub do lekkiego zrumienienia.