Nadziewane Połówki Cukinii
Nadziewane połówki cukinii to bezglutenowe i pierwotne przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 94 kalorie. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 4 mówiłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz jajko, cebulę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%, co jest solidne. Spróbuj Nadziewane Połówki Ziemniaków, Nadziewane Zielone Połówki Papryki, oraz Piknik nadziewany: pomidory nadziewane Tunanem i karczochem, czerwona papryka, Fetan i ciecierzyca nadziewane cukinią, orzechy i brązowy cukier nadziewane jabłka Macintosh dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko spryskać 13x9-calowe naczynie do pieczenia w sprayu do gotowania.
Miarka nasion z połówek cukinii; odstawić.
Doprowadzić garnek wody do wrzenia.
Dodać połówki cukinii i gotować, aż lekko miękkie, o 3 protokół.
Połówki cukinii przełożyć do przygotowanego naczynia do pieczenia i odstawić do ostygnięcia.
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na dużym ogniu. Gdy olej jest gorący, zmniejsz ciepło do średnio-niskiego. Ugotować i wymieszać nasiona cukinii i cebulę w gorącym oleju, aż cebula będzie przezroczysta, o 5 protokół. Wymieszać sos pomidorowy do mieszanki cebuli; doprawić włoską przyprawą, solą i czarnym pieprzem. Gotować mieszaninę na wolnym ogniu, aż sos zacznie gęstnieć, o 20 protokół.
Przenieść mieszaninę do miski do mieszania i pozostawić do ostygnięcia lekko.
Wymieszać jajko do mieszanki sos pomidorowy; łyżka do połówek cukinii do wypełnienia.
Nadzienie posypać parmezanem.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż nadzienie będzie twarde, 15 do 20 minut.