Nadziewane piersi kurczaka ze szparagami i ryżem parmezanem

Nadziewane piersi kurczaka ze szparagami i ryżem parmezanem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,69 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 43g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 558 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 166 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jeśli masz połówki piersi kurczaka, ser cheddar, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Piersi Z Kurczaka Faszerowane Parmezanem, Piersi Kurczaka Faszerowane Szparagami, oraz Szparagi i Mozzarella nadziewane piersi z kurczaka.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Umieść piersi kurczaka między dwoma arkuszami ciężkiego plastiku (zamykane torby zamrażarki działają dobrze) na solidnej, równej powierzchni. Mocno wbić kurczaka gładką stroną młotka mięsnego do grubości 1/4 cala.
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu, i gotować i mieszać szparagi, czosnek w proszku, sól,i czarny pieprz tylko, aż szparagi jest jasnozielony i zaczyna się miękka, o 5 protokół.
Połóż każdą pierś z kurczaka na powierzchni roboczej i umieść plasterek szynki na spłaszczonej piersi.
Na szynkę ułożyć 1/4 mieszanki szparagów, a na wierzch dodać 1/4 sera Cheddar.
Zawiń pierś kurczaka wokół nadzienia i zabezpiecz wykałaczkami lub zawiąż bawełnianym sznurkiem kuchennym; umieść nadziewane piersi w naczyniu do pieczenia o wymiarach 9x13 cali, zszywaj boki w dół. Wierzch każdej piersi z około 1/2 łyżki masła.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż kurczak nie będzie już różowy i soki jasne, 30 do 40 minut. Termometr do natychmiastowego odczytu włożony do środka wypchanej piersi powinien odczytywać 160 stopni F (70 stopni C). Nadziewane piersi kurczaka od czasu do czasu zalewamy sokami z patelni podczas pieczenia.
Podczas pieczenia kurczaka w rondlu zagotować bulion z kurczaka i 1 łyżkę masła. Wymieszać ryż i pomidory, zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, przykryć i gotować ryż do miękkości i bulion został wchłonięty, o 20 protokół.
Wyjąć z ognia i pozostawić ryż przykryty na około 5 minut; wymieszać z parmezanem.
Podajemy nadziewane piersi z kurczaka na ugotowanym ryżu.