Potrzebujesz wegańska przystawka? Nadziewane karczochy mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis zawiera 12 porcji z 167 kalorii, 5G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Za 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką karczochy, ząbki czosnku, liście mięty i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis z Foodnetwork ma 2 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 45%. Podobne przepisy obejmują Nadziewane Karczochy, Nadziewane Karczochy, oraz Nadziewane Karczochy.
Instrukcje
1
Wyciśnij sok z połówek cytryny do dużego garnka z zimną wodą; dodaj wyciśnięte połówki cytryny i cały czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki Czosnku
Sok
Cytryna
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Odetnij górną ćwiartkę każdego karczocha i wyrzuć. Użyj małego ostrego noża, aby przyciąć łodygę karczochów. Zaczynając od podstawy, zegnij twarde zewnętrzne liście do tyłu i oderwij się w miejscu, w którym łamią się naturalnie, pozostawiając delikatne wewnętrzne liście. Przytnij zewnętrzną stronę podstawy, aż nie pozostaną żadne ciemnozielone obszary.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
Baza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
3
Pokrój karczochy na pół, a następnie na ćwiartki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
4
Wytnij włóknisty dławik i małe fioletowe liście. Zanurz ćwiartki karczocha w wodzie cytrynowej. Przykryj i gotuj, aż karczochy będą miękkie, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
Cytryna
Woda
5
Odpływ. Odłóż ćwiartki karczocha na bok, aby ostygły do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
6
W dużej misce wymieszaj sok z cytryny, zioła, czosnek, skórkę z cytryny, kapary, chleb i pomidory. Dopraw solą i pieprzem do smaku.