Nadziewane Karczochy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Nadziewane karczochy spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 248 kalorii, 12g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 2,21 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 5 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz karczochy, czosnek, pomidory i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Nadziewane Karczochy, Nadziewane Karczochy, oraz Nadziewane Karczochy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przycinaj i odrzucaj łodygi karczochów, pozostawiając około 1/2 cala. Karczochy oczyścić pod bieżącą wodą. Za pomocą ostrych nożyczek, wyciąć 1/2 cala od góry każdego liścia, a bardzo ostrym nożem pokroić około 1 cala od góry karczocha.
Do dużego czajnika wrzącej osolonej wody dodaj 2 lub 3 całe ząbki czosnku i 1 łyżkę oliwy z oliwek. Gotować karczochy, przykryte, przez 45 do 55 protokół, lub do miękkości.
Wyjmij je ostrożnie szczypcami lub dużą łyżką z rowkiem i umieść do góry nogami na stojaku, aby osuszyć, gdy ostygną.
Aby zrobić nadzienie, pokrój pomidory w 1/4-calową kostkę i posiekaj pozostały czosnek.
Pomidory i czosnek wymieszać z posiekanymi ziołami, 1/2 łyżeczki soli, 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek i odrobiną octu lub soku z cytryny, jeśli chcesz. Wymieszaj większość bułki tartej, sprawdź konsystencję, a następnie zamieszaj więcej w razie potrzeby, aby uzyskać dość gęstą mieszankę. Na koniec dodaj parmezan.
Gdy karczochy są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć obróć je z prawej strony do góry i delikatnie pociągnij liście od środka każdego z nich. Wyciągnij cienkie liście z samego środka,a następnie zeskrobaj włóknisty dławik łyżeczką.
Łyżka część nadzienia do środkowej wnęki każdego karczocha, następnie łyżka trochę więcej tu i tam między liśćmi. Rozłóż go równomiernie między 6 karczochami, używając około 2/3 szklanki dla każdego. Trochę więcej oliwy z oliwek można skropić nad karczochami tuż przed podaniem.
Podawać w temperaturze pokojowej lub schłodzone i nie trzymać ich dłużej niż 3 lub 4 godziny.