Nachos z polędwicy wieprzowej z sosem Mornay, relishem z awokado i kukurydzy, zwęglonym papryczką jalapeno i kozim serem

Nachos z polędwicy wieprzowej z sosem Mornay, relishem z awokado i kukurydzy, zwęglonym papryczką jalapeno i kozim serem
Nachos z polędwicy wieprzowej z sosem Mornay, przyprawą z awokado i kukurydzy, zwęglonym papryczką jalapeno i kozim serem zajmuje około 1 godziny i 25 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 osobom. Ta przystawka zawiera 1514 kalorii, 82 g białka i 98 g tłuszczu na porcję. Za 6,84 USD za porcję ten przepis pokrywa 64% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga liści kolendry, polędwicy wieprzowej, cebuli i chile de arbol. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 10 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niesamowity wynik łyżką wynoszący 94%. Spróbuj Nachos z polędwicy wieprzowej z sosem Mornay, relishem z awokado i kukurydzy, zwęglonym papryczką jalapeno i kozim serem, grillowanymi nachosami z kurczaka w glazurze miodowej z sosem serowym Monterey Jack, relishem z awokado i zwęglonymi papryczkami papryczkami papryczkami papryczkami papryczkami jalapeno oraz polędwiczki wieprzowej z zwęglonymi pomidorami i salsą jalapeno, aby zobaczyć podobne przepisy .

Instrukcje

1
Rozgrzej olej w głębokiej frytkownicy do temperatury 340 do 350 stopni F. Smażyć tortille partiami, aż będą twarde.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spryskaj Oliwą Z OliwekSpryskaj Oliwą Z Oliwek
Spryskaj Oliwą Z OliwekSpryskaj Oliwą Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Marynowana Czerwona Cebula Do DekoracjiMarynowana Czerwona Cebula Do Dekoracji
1
Połącz w małej misce sproszkowane chili ancho, cukier, sproszkowane chili pasilla, sól, ziele angielskie, chile de arbol, cynamon i trochę czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Czerwona Cebula Do DekoracjiMarynowana Czerwona Cebula Do Dekoracji
1 1/2 Funta Polędwicy Wieprzowej Podzielonej Na Pół1 1/2 Funta Polędwicy Wieprzowej Podzielonej Na Pół
Polędwiczka Wieprzowa Przekrojona Na PółPolędwiczka Wieprzowa Przekrojona Na Pół
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Rozgrzej olej na średniej patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Posyp wieprzowinę solą z obu stron, a następnie obtocz w natarciu przyprawą, strzepując jej nadmiar. Obsmaż wieprzowinę ze wszystkich stron na złoty kolor, a następnie kontynuuj gotowanie do średniego stopnia wysmażenia lub gdy termometr natychmiastowy włożony do środka wskaże temperaturę od 135 do 140 stopni F, od 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
4
Przełóż na deskę do krojenia i odstaw na 10 minut, a następnie pokrój w cienkie plasterki. Sos mornay: Rozpuść masło w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
5
Wsypać mąkę i gotować 1 minutę. Powoli wlej 2 szklanki ciepłego mleka, zagotuj i kontynuuj ubijanie, aż sos zgęstnieje, a smak mąki zniknie, co zajmie około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
6
Zdjąć z ognia i powoli dodawać Monterey Jack, garść na raz. Kontynuuj ubijanie, aż masa będzie gładka, dodając więcej mleka, jeśli będzie zbyt gęsta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Monterey JackSer Monterey Jack
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
1
Połącz w misce awokado, kukurydzę, jalapeno, sok z limonki, cebulę i oliwę z oliwek. Dopraw solą i czarnym pieprzem, dodaj kolendrę. Przypalone papryczki jalapenos: Wymieszaj papryczki jalapeno z oliwą, posyp solą i czarnym pieprzem. Zwęglaj na żeliwnej patelni na dużym ogniu lub na blasze do pieczenia w piekarniku nagrzanym na 400 stopni F, aż skóra będzie zwęglona po obu stronach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do DekoracjiLimonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Ostudzić przed krojeniem. Montaż: Ułóż chipsy tortilla na dużym talerzu w jednej warstwie. Na wierzch każdego chipsa nałóż czubatą łyżeczkę aromatu awokado-kukurydzianego, plasterek wieprzowiny i odrobinę sosu Mornay.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Chipsów Tortilla O Smaku Limonki, Podzielonych Na Kawałki Wielkości Kęsa (około 6 Uncji)6 Szklanek Chipsów Tortilla O Smaku Limonki, Podzielonych Na Kawałki Wielkości Kęsa (około 6 Uncji)
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
3
Udekoruj plasterkami zwęglonego papryczki jalapeno, marynowaną czerwoną cebulą, łyżką koziego sera i liśćmi kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Ser KoziSer Kozi
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do DekoracjiLimonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji

Składniki

2Batoniki toffi Heath10 mięsistych golonek cielęcych o grubości 2-3 cali10 mięsistych golonek cielęcych o grubości 2-3 cali33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasos pomidorowy Hunt's® – bez dodatku solisos pomidorowy Hunt's® – bez dodatku soli4krewetki i żyłkiŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calapapryczka chipotle, grubo posiekanapapryczka chipotle, grubo posiekana2Batoniki toffi Heathpapryczka chipotle, grubo posiekanapapryczka chipotle, grubo posiekana4krewetki i żyłkiOlej rzepakowy, do głębokiego smażeniaOlej rzepakowy, do głębokiego smażenia1szczyptaPinch chile de arbolPinch chile de arbol2Batoniki toffi Heathchile de arbolchile de arbol12 łyżeczki czosnku w proszkupasilla chili powderpasilla chili powder6blue corn tortillas, cut into stripsblue corn tortillas, cut into strips6blue corn tortillas, cut into stripsblue corn tortillas, cut into strips2ears corn, roasted in husks and grilled, kernels removedears corn, roasted in husks and grilled, kernels removed23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamąka uniwersalnamąka uniwersalna6tortille z mąki, pokrojone w ćwiartkitortille z mąki, pokrojone w ćwiartki41 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.posiekana świeża kolendra, do dekoracjiposiekana świeża kolendra, do dekoracji4krewetki i żyłkiŚwieże liście kolendry, do dekoracjiŚwieże liście kolendry, do dekoracji1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.soft goat cheese, cut into small piecessoft goat cheese, cut into small pieces2Batoniki toffi Heathcynamon mielonycynamon mielony2ripe Hass avocados, dicedripe Hass avocados, diced6jalapenosjalapenos1Sok z limonkiSok z limonki12 łyżeczki czosnku w proszkuRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy4krewetki i żyłkiSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calajasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calajasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier3401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Ser Monterey Jack, tartySer Monterey Jack, tarty4krewetki i żyłkiSplash olive oilSplash olive oil4krewetki i żyłkiPickled red onions, for garnishPickled red onions, for garnish501 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.tarty Parmigiano-Reggianotarty Parmigiano-Reggiano6801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pork tenderloin, split in halfpork tenderloin, split in half1smallsczerwona cebula, drobno pokrojona w kostkęczerwona cebula, drobno pokrojona w kostkę4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło niesolonemasło niesolone4881 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemleko pełne, podgrzewanemleko pełne, podgrzewane

Polecane wino: Pinot Noir, Wino Musujące, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, wino musujące i Riesling to moje ulubione nachosy. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Wino ONEHOPE Reserve Pinot Noir z oceną 4,1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Wino rezerwowe ONEHOPE Pinot Noir
Wino rezerwowe ONEHOPE Pinot Noir
Dojrzała czarna wiśnia | Cola | Bogaty | Wanilia
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia76
Magazyn