Nachos z polędwicy wieprzowej z sosem Mornay, relishem z awokado i kukurydzy, zwęglonym papryczką jalapeno i kozim serem

Nachos z polędwicy wieprzowej z sosem Mornay, relishem z awokado i kukurydzy, zwęglonym papryczką jalapeno i kozim serem
Nachos z polędwicy wieprzowej z sosem Mornay, przyprawą z awokado i kukurydzy, zwęglonym papryczką jalapeno i kozim serem zajmuje około 1 godziny i 25 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 osobom. Ta przystawka zawiera 1514 kalorii, 82 g białka i 98 g tłuszczu na porcję. Za 6,84 USD za porcję ten przepis pokrywa 64% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga liści kolendry, polędwicy wieprzowej, cebuli i chile de arbol. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 10 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niesamowity wynik łyżką wynoszący 94%. Spróbuj Nachos z polędwicy wieprzowej z sosem Mornay, relishem z awokado i kukurydzy, zwęglonym papryczką jalapeno i kozim serem, grillowanymi nachosami z kurczaka w glazurze miodowej z sosem serowym Monterey Jack, relishem z awokado i zwęglonymi papryczkami papryczkami papryczkami papryczkami papryczkami jalapeno oraz polędwiczki wieprzowej z zwęglonymi pomidorami i salsą jalapeno, aby zobaczyć podobne przepisy .

Instrukcje

1
Rozgrzej olej w głębokiej frytkownicy do temperatury 340 do 350 stopni F. Smażyć tortille partiami, aż będą twarde.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spryskaj Oliwą Z OliwekSpryskaj Oliwą Z Oliwek
Spryskaj Oliwą Z OliwekSpryskaj Oliwą Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Marynowana Czerwona Cebula Do DekoracjiMarynowana Czerwona Cebula Do Dekoracji
1
Połącz w małej misce sproszkowane chili ancho, cukier, sproszkowane chili pasilla, sól, ziele angielskie, chile de arbol, cynamon i trochę czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Czerwona Cebula Do DekoracjiMarynowana Czerwona Cebula Do Dekoracji
1 1/2 Funta Polędwicy Wieprzowej Podzielonej Na Pół1 1/2 Funta Polędwicy Wieprzowej Podzielonej Na Pół
Polędwiczka Wieprzowa Przekrojona Na PółPolędwiczka Wieprzowa Przekrojona Na Pół
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Rozgrzej olej na średniej patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Posyp wieprzowinę solą z obu stron, a następnie obtocz w natarciu przyprawą, strzepując jej nadmiar. Obsmaż wieprzowinę ze wszystkich stron na złoty kolor, a następnie kontynuuj gotowanie do średniego stopnia wysmażenia lub gdy termometr natychmiastowy włożony do środka wskaże temperaturę od 135 do 140 stopni F, od 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
4
Przełóż na deskę do krojenia i odstaw na 10 minut, a następnie pokrój w cienkie plasterki. Sos mornay: Rozpuść masło w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
5
Wsypać mąkę i gotować 1 minutę. Powoli wlej 2 szklanki ciepłego mleka, zagotuj i kontynuuj ubijanie, aż sos zgęstnieje, a smak mąki zniknie, co zajmie około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
6
Zdjąć z ognia i powoli dodawać Monterey Jack, garść na raz. Kontynuuj ubijanie, aż masa będzie gładka, dodając więcej mleka, jeśli będzie zbyt gęsta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Monterey JackSer Monterey Jack
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
1
Połącz w misce awokado, kukurydzę, jalapeno, sok z limonki, cebulę i oliwę z oliwek. Dopraw solą i czarnym pieprzem, dodaj kolendrę. Przypalone papryczki jalapenos: Wymieszaj papryczki jalapeno z oliwą, posyp solą i czarnym pieprzem. Zwęglaj na żeliwnej patelni na dużym ogniu lub na blasze do pieczenia w piekarniku nagrzanym na 400 stopni F, aż skóra będzie zwęglona po obu stronach.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1 Suszony Pieprz Arbol1 Suszony Pieprz Arbol
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Ostudzić przed krojeniem. Montaż: Ułóż chipsy tortilla na dużym talerzu w jednej warstwie. Na wierzch każdego chipsa nałóż czubatą łyżeczkę aromatu awokado-kukurydzianego, plasterek wieprzowiny i odrobinę sosu Mornay.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokruszone Niebieskie Chipsy TortillaPokruszone Niebieskie Chipsy Tortilla
1 Suszony Pieprz Arbol1 Suszony Pieprz Arbol
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
3
Udekoruj plasterkami zwęglonego papryczki jalapeno, marynowaną czerwoną cebulą, łyżką koziego sera i liśćmi kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Ser KoziSer Kozi
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki

Składniki

2warzywo (np. szpinak)10 mięsistych golonek cielęcych o grubości 2-3 cali10 mięsistych golonek cielęcych o grubości 2-3 cali3Spód: okruszki z herbatników grahamsos pomidorowy Hunt's® – bez dodatku solisos pomidorowy Hunt's® – bez dodatku soli4trochę posiekanej cukiniiŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz2Spód: okruszki z herbatników graham8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego2warzywo (np. szpinak)8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego4trochę posiekanej cukiniiOlej rzepakowy, do głębokiego smażeniaOlej rzepakowy, do głębokiego smażenia1szczyptaPinch chile de arbolPinch chile de arbol2warzywo (np. szpinak)chile de arbolchile de arbol1porcja startego parmezanupasilla chili powderpasilla chili powder6blue corn tortillas, cut into stripsblue corn tortillas, cut into strips6blue corn tortillas, cut into stripsblue corn tortillas, cut into strips2ears corn, roasted in husks and grilled, kernels removedears corn, roasted in husks and grilled, kernels removed2Spód: okruszki z herbatników grahammąka uniwersalnamąka uniwersalna6tortille z mąki, pokrojone w ćwiartkitortille z mąki, pokrojone w ćwiartki4papryka habaneroposiekana świeża kolendra, do dekoracjiposiekana świeża kolendra, do dekoracji4trochę posiekanej cukiniiŚwieże liście kolendry, do dekoracjiŚwieże liście kolendry, do dekoracji113papryka habanerosoft goat cheese, cut into small piecessoft goat cheese, cut into small pieces2warzywo (np. szpinak)cynamon mielonycynamon mielony2ripe Hass avocados, dicedripe Hass avocados, diced6jalapenosjalapenos1Sok z limonkiSok z limonki1porcja startego parmezanuRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy4trochę posiekanej cukiniiSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz2Spód: okruszki z herbatników grahamjasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier2Spód: okruszki z herbatników grahamjasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier340papryka habaneroSer Monterey Jack, tartySer Monterey Jack, tarty4trochę posiekanej cukiniiSplash olive oilSplash olive oil4trochę posiekanej cukiniiPickled red onions, for garnishPickled red onions, for garnish50papryka habanerotarty Parmigiano-Reggianotarty Parmigiano-Reggiano680papryka habaneropork tenderloin, split in halfpork tenderloin, split in half1smallsczerwona cebula, drobno pokrojona w kostkęczerwona cebula, drobno pokrojona w kostkę4trochę posiekanej cukiniiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz2Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolonemasło niesolone4881 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemleko pełne, podgrzewanemleko pełne, podgrzewane

Polecane wino: Pinot Noir, Wino Musujące, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, wino musujące i Riesling to moje ulubione nachosy. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Wino ONEHOPE Reserve Pinot Noir z oceną 4,1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Wino rezerwowe ONEHOPE Pinot Noir
Wino rezerwowe ONEHOPE Pinot Noir
Dojrzała czarna wiśnia | Cola | Bogaty | Wanilia
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia76
Magazyn