Nachos

Nachos
Potrzebujesz bezglutenowy hor d ' oeuvre? Nachos może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 546 kalorii, 17g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 1,68 USD za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Udaj się do sklepu i podnieś śmietanę, sól, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać cebulę, możesz podążać za tym daniem głównym z Candy Corn Cupcakes jako deser. 8 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ball Park Nachos z " Ultimate Nachos, Śniadanie nachos Skillet z " Ultimate Nachos, oraz Nachos; Pikantne Nachos Todos dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Rozłóż połowę frytek w dużym płytkim naczyniu żaroodpornym lub na żaroodpornym półmisku. Posyp połową fasoli, małymi łyżkami i posyp połową chili. Powtórz z pozostałymi frytkami, fasolą i papryczkami chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
3
Posyp wierzch nachos serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
4
Piec do podgrzania, a ser się rozpuści, około 3 do 5 minut. Posyp nachos dollopami kwaśnej śmietany i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Wlej olej do dużego garnka z grubym dnem na głębokość około 2 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Umieść termometr do smażenia w głębokim tłuszczu w garnku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Rozgrzej olej na średnim ogniu do 360 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
8
W międzyczasie ułóż tortille i pokrój stos na szóste części, aby zrobić żetony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
9
Podnieś ciepło do wysokiego. Pracując partiami, smaż frytki, obracając je skimmerem lub łyżką cedzakową, na złoty kolor, około 2 minut. Za pomocą łyżki cedzakowej przenieś frytki na patelnię wyłożoną ręcznikiem papierowym, aby odsączyć. (Zwróć olej do odpowiedniej temperatury między partiami.) Ostudzić i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
SkimmerSkimmer
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Podawać.
11
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
12
Posmaruj olejem obie strony tortilli. Ułóż tortille i pokrój stos na szóste części, aby zrobić żetony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
13
Rozłóż frytki w jednej warstwie na dwóch dużych blachach do pieczenia i dopraw solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
14
Piec na złoty kolor i chrupiący, obracając blachy do pieczenia raz, około 12 do 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
15
Podawać.
16
W małej misce zetrzyj dwie trzecie fasoli widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków. Całą fasolę zarezerwuj osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
17
Na średniej patelni rozgrzej olej na średnim ogniu i dodaj cebulę. Gotuj, aż lekko się zrumieni, około 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
18
Dodaj czosnek i gotuj, mieszając jeszcze przez 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
19
Dodaj przyprawy i gotuj, aż będą pachnące, jeszcze około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
20
Dodaj tłuczoną fasolę i połowę bulionu i gotuj, często mieszając, aż zgęstnieje, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
21
Dodaj całą fasolę i pozostały bulion i gotuj jeszcze około 4 do 5 minut, aż zgęstnieje, ale nie będzie pastowaty. Dopraw solą i pieprzem i w razie potrzeby dodaj świeżą kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
22
Podawać.

Składniki

2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.domowe chipsy tortilla z białej kukurydzy, smażone lub pieczone, przepisy są następującedomowe chipsy tortilla z białej kukurydzy, smażone lub pieczone, przepisy są następujące4391 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.fasola pinto, odsączona i opłukanafasola pinto, odsączona i opłukana2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion z kurczaka, domowej roboty lub niskosodowy w puszkachbulion z kurczaka, domowej roboty lub niskosodowy w puszkach12 łyżeczki czosnku w proszkuposiekane świeże liście kolendry (kolendra) (opcjonalnie)posiekane świeże liście kolendry (kolendra) (opcjonalnie)4goździkiczosnek mielonyczosnek mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokolendra mielonakolendra mielona1Batoniki toffi Heathkminek mielonykminek mielony6krewetki i żyłkiSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz, do smakuSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz, do smaku1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.kubek drobno posiekanego sera Monterey Jack (okołokubek drobno posiekanego sera Monterey Jack (około33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia11 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula posiekanacebula posiekana2Poblano chiles, pieczone, obrane, zaszczepione i pokrojone w kostkęPoblano chiles, pieczone, obrane, zaszczepione i pokrojone w kostkę6krewetki i żyłkiSól drobnaSól drobna1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę12 łyżeczki czosnku w proszku1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw6krewetki i żyłkiOlej roślinny do smażeniaOlej roślinny do smażenia126-calowe(6-calowe) tortille kukurydziane (najlepiej białe)(6-calowe) tortille kukurydziane (najlepiej białe)126-caloweTortille kukurydziane 6 cali (najlepiej białe)Tortille kukurydziane 6 cali (najlepiej białe)2do 4 puszkowanych, marynowanych papryczek jalapeno, łodygowych i cienko pokrojonych w poprzekdo 4 puszkowanych, marynowanych papryczek jalapeno, łodygowych i cienko pokrojonych w poprzek

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykański działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Riesling i musującym różem. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. August Kesseler The Daily August Trocken Pinot Noir z oceną 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
August Kesseler The Daily August Trocken Pinot Noir
August Kesseler The Daily August Trocken Pinot Noir
Daily August Pinot Noir otwiera subtelny zapach czarnej wiśni i jagód w połączeniu z pysznym aromatem cassis i czerwonej papryki. W ustach prezentuje się jako świeży i owocowy z napięciem na podniebieniu i delikatną długością. Jest to elegancki wyraz Rheingau Pinot Noir.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia20
Magazyn