Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Nabe (Yosenabe / japoński gorący garnek) może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 704 kalorie, 83g białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 35,47 zł / porcja, ten przepis okładki 62% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to japońskie danie. Jeśli masz bonito, harusame, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pascha Tori Tsukune Nabe (Japoński Klopsik Z Kurczaka), Yukimi Nabe (snowviewing Nabe), oraz Garnek błyskawiczny spaghetti z sosem mięsnym.
Instrukcje
1
Dodaj wodę i kombu do garnka i pozwól mu stromo przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kombu
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Umieść garnek na średnim ogniu i doprowadzić go do wrzenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Wyjąć kombu i dodać bonito i wymieszać go raz, aby wymieszać. Jak tylko ciecz zagotuje się ponownie, zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kombu
4
Usuń wszelkie szumowiny, które pojawiają się na powierzchni.Wyłącz ciepło i pozwól płynowi stromo przez 15 minut. Przecedzić przez drobne sito lub gazę. Dont wycisnąć płatki bonito, ponieważ byłoby to Dashi mętne. Płatki bonito należy wyrzucić po użyciu.Yose Nabe:przygotuj bulion, łącząc dashi, mirin i sos sojowy. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Bonito
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Dashi
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
5
Umieść kapustę na dnie garnka nabe. Na górze kapusty, dodać harusame, tofu, małże, krewetki, przegrzebki, czerwony snapper, kurczak, negi, szpinak, grzyby, i marchew, układając każdy składnik w porządku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lucjan Czerwony
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Na 1 Ananasa
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Zalać bulion, przykryć gorący garnek i doprowadzić go do wrzenia na dużym ogniu, aż gotowane.
Gewurztraminer, Chenin Blanc i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Heinz Eifel Shine Gewurztraminer. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.