Na południe od granicy polędwica dla dwojga
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj polędwicy na południe od granicy dla dwojga. Ten przepis służy 2. Za 3,04 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 31g białka, 10g tłuszczu i w sumie 313 kalorii. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś stek z polędwicy wołowej, bułkę tartą, chili w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, który jest solidny. Spróbuj Kurczak smażony na południe od granicy steki z polędwicy wołowej, Quiche na południe od granicy, oraz Kanapki na południe od granicy dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużej zamykanej plastikowej torbie połącz pierwsze sześć składników.
Pokrój stek na dwie porcje; umieścić w torbie. Uszczelnij worek i obróć, aby pokryć; przechowywać w lodówce do 2 godzin.
W międzyczasie na małej żaroodpornej patelni gotuj cebulę w 1 łyżeczce oleju na średnim ogniu przez 10-15 minut lub do uzyskania złotego koloru, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj paprykę i czosnek; gotuj 2 minuty dłużej.
Odcedź i wyrzuć marynatę. Na tej samej patelni na średnim ogniu gotuj stek w 1 łyżeczce oleju przez 3-4 minuty z każdej strony lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądaną wysmażenie (w przypadku średnio rzadkich termometr do mięsa powinien wskazywać 145°; średni, 160°; dobrze wysmażony, 170°).
Przełóż na patelnię brojlerów pokrytą sprayem do gotowania. Łyżka mieszanki cebuli na steki. W małej misce wymieszaj bułkę tartą, ser i pozostały olej; posyp wierzchami. Broil 3-4 w. od ognia przez 2-3 minuty lub do złotego koloru.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Stek z polędwicy działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Bodega Norton Brut rosé. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![Bodega Norton Brut Rose]()
Bodega Norton Brut Rose
Intensywne aromaty czerwonych owoców, truskawek i jagód. Młody, świeży. Przyjemny z długim wykończeniem.