Młode ziemniaki z Fondue z trzema serami
Młode ziemniaki z Fondue z trzema serami mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 115 kalorii. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 20. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz serek śmietankowy, oliwę z oliwek, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Fingerling ziemniaki i Fondue z kozim serem, Farmhouse Cheddar i Irish Stout Fondue z młodymi ziemniakami, oraz Serious Cheese: Super Bowl beer and Cheese Fondue dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; smażyć do miękkości, o 4 protokół. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Dodaj śmietanę, serek śmietankowy, parmezan i Gruyère.
Trzepaczka do gładkiej, o 3 protokół. Wymieszać z gałką muszkatołową. Doprawić solą i pieprzem.
Połączyć ziemniaki, 6 szklanek wody i soli w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować, aż ziemniaki będą po prostu miękkie po przekłuciu szaszłykiem, o 6 protokół.
Przenieść ziemniaki do miski.
Dodać oliwę z oliwek i natkę pietruszki; wrzucić do herbu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. (Fondue i ziemniaki można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć oddzielnie i przechowywać w lodówce.
Ubijać fondue 5 minut na średnim ogniu, aż stopi się i będzie gładka. Ziemniaki podgrzać w piekarniku 350 ° F 10 minut.)
Umieść ziemniaki na półmisku. Włócznia z szpikulcem.
Podawać z ciepłym fondue.