Muszle nadziewane serem i warzywami
Muszle nadziewane serem i warzywami mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 395 kalorii. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Jeśli masz cebulę, oliwki, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cheddar-Muszle Nadziewane Warzywami, Warzywa Pakowane Nadziewane Muszle, oraz Muszle Nadziewane Serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°. Spray 11x7-cala (2-quart) szklane naczynie do pieczenia z gotowania sprayu. Ugotować i odsączyć skorupki makaronu zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Tymczasem, w 10-calowej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu, aż do gorąca. Cebulę, paprykę i czosnek ugotować w oleju 2 do 3 minut, mieszając od czasu do czasu, aż będzie krucho-miękka.
Dodać cukinię; gotować 4 minuty, mieszając od czasu do czasu.
Wymieszaj oliwki i 1/4 szklanki sosu do makaronu. Gotować, często mieszając, aż będzie gorąco.
W średniej misce wymieszaj ser ricotta, jajko, parmezan i 1/2 szklanki rozdrobnionej mieszanki sera. Mieszać w mieszaninie cukinii, aż dobrze wymieszane.
Każdą ugotowaną skorupę makaronu napełnij mieszanką cukinii o 2 łyżkach.
Umieścić w naczyniu do pieczenia.
Resztę sosu do makaronu zalać muszelkami.
Przykryć folią; piec 30 minut.
Posypać pozostałą 1/2 szklanki rozdrobnionego sera.
Piec odkryte 5 do 10 minut dłużej lub aż bąbelki i ser topi.