Muszla Do Ciasta
Muszla ciasta jest Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na 15 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 187 kalorii. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka mąki, soli, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką ocena 15%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Krem Ptysiowy (Puffed Shell Of Choux Pastry), Suflet z ciasta francuskiego z kremem o zapachu pomarańczy, kandyzowanymi orzechami pekan i karmelowym sosem maślanym, oraz Pawłowa Muszla dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do dużej miski wrzucić mąkę i sól.
Dodaj kawałki masła i zmiksuj na mąkę opuszkami palców, aż mieszanina będzie przypominać mączkę kukurydzianą.
Dodaj wodę i mieszaj widelcem, aż ciasto po prostu połączy się w kulkę. Zagniataj krótko, aż będzie ledwo gładka, a następnie wklep ciasto w dysk o grubości 1 cala, owinąć folią i schłodzić przez 15 minut.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na 12-calowe koło.
Rozwałkuj ciasto na wałek i rozwiń na patelnię do ciasta. Ukłucie widelcem. Wyłóż skorupę ciasta z 15-calowym arkuszem folii aluminiowej, pozwalając krawędzi powiesić na górze. Zamrozić na 15 minut.
Napełnij foliowaną skorupę 2 szklankami suszonej fasoli.
Piec 20 minut, usunąć folię i fasolę i piec 17 minut więcej.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na stojaku przed napełnieniem.