Muszelki nadziewane kurczakiem i ricottą
Nadziewane muszelki z kurczaka i ricotty wymagają około 55 minut od początku do końca. Ten przepis służy 2 osobom i kosztuje 1,6 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 31 g białka, 47 g tłuszczu i łącznie 643 kalorie. Ten przepis z Taste of Home wymaga masła, granulowanego bulionu z kurczaka, parmezanu i płatków pietruszki. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Tylko nielicznym osobom to danie główne naprawdę smakowało. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 35%, to danie jest raczej złe. Muszle nadziewane ricottą, muszle nadziewane szpinakiem i ricottą oraz muszle nadziewane szpinakiem i ricottą są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Gotować makaron według wskazówek na opakowaniu. W międzyczasie w małej misce ubij ricottę, serek śmietankowy i bulion, aż się połączą. Wymieszać z kurczakiem i parmezanem.
Muszle spustowe; nadzienie z mieszanką kurczaka.
Umieścić w płytkim naczyniu do pieczenia na 3 filiżanki pokrytym sprayem kuchennym.
W małym rondlu zagotuj śmietanę i masło.
Wymieszaj z 3 łyżkami sera i natką pietruszki. Mieszać, aż ser się roztopi.
Przykryć i piec w temperaturze 350° przez 25 minut. Odkryć; posypać pozostałym serem.
Piecz jeszcze 5-10 minut lub do momentu, aż ser się roztopi, a nadzienie się podgrzeje.