Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Mushroom Shui-Mai spróbować. Ten przepis służy 25. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 79 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz Skórki gyoza, ocet ryżowy, groszek cukrowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ryba gotowana w Syczuanie (Shui Zhu Yu, 水煮鱼), Zupa Deserowa Z Czerwonej Fasoli (Tong Shui), oraz Słodkie I Pikantne Krewetki Imbirowe Shui Mai dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W maszynce połączyć shiitakes, seitan, pieczarki, skrobia kukurydziana, mirin, cukier, tamari, olej sezamowy i sól. Brzęcz do pasty, zatrzymując się od czasu do czasu, aby zeskrobać boki. Zeskrobać mieszaninę do miski i mieszać w szalotki, groszek śnieżny, i jcama.
Ustaw owijki na blacie roboczym, przykrywając lekko wilgotnym czystym ręcznikiem kuchennym. Mieć pod ręką nadzienie i kilka talerzy, które zostały spryskane sprayem do gotowania, na których można umieścić gotowe pierogi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
4
Umieścić 2 łyżeczki do 1 łyżki masy wypełniającej na środku okrągłego opakowania. Narysuj krawędzie wokół, ale nie nad wypełnieniem ze wszystkich stron, szczypając się trochę, zwilżając górną krawędź, zwilżając kciuk i palec wskazujący w wodzie, gdy szczypiesz i plisujesz krawędzie(zobacz, co miałem na myśli o efekcie torby ze sznurkiem?). Spłaszczyć dno trochę, tak, że pierogi mogą stać prosto. Należy pamiętać,że powinieneś zobaczyć dobry kawałek wypełnienian cal lub tak. Powtarzaj do napełniania lub owijania lub obu (jeśli masz szczęście!) są zużyte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
5
Wciśnij 3 groszki do górnej części odsłoniętego nadzienia. Pierogi na parze w metalowym parowniku lub bezpośrednio na talerzu. Działa to, jeśli nie masz metalowego parowca, ale masz garnek, wok lub holenderski piekarnik wystarczająco duży, aby pomieścić płytę pieróg z co najmniej 1 cala przestrzeni między krawędzią płyty a garnkiem, przez który para może wzrosnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście Pietruszki
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
6
Umieść odwróconą miskę żaroodporną lub pustą puszkę na dnie garnka, aby działać jako postument dla Płyty pierogów.
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Wlać wodę na głębokość około 2 cale lub co najmniej tyle, aby miska lub puszka wystawała nieco powyżej poziomu wody. Ustaw talerz wypełniony kluskami na górze miski lub puszki. Przykryć garnek i doprowadzić wodę do wrzenia na dużym ogniu. Para, szczelnie przykryta, aż nadzienie się nagrzeją, a opakowanie będzie miękkie, 15 do 20 minut.
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Usuń shui-mai z parowca i poke liść kolendry na górze każdego z nich.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendra
9
Podawać na gorąco, z sosem zanurzeniowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do Zanurzania
1
Połącz wszystkie składniki.
2
Umieść na stole w małych miseczkach, aby każdy gość miał swój prywatny schowek do zanurzania. Jeśli robisz dużą partię, przykryć i przechowywać w lodówce.