Mushroom Pommes Anna
Mushroom Pommes Annan jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 19% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 6G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 369 kalorii. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka grzybów cremini, ziemniaków, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 46%. Ten wynik jest całkiem dobry. Podobne przepisy obejmują Pommes Anna (Ziemniaki Anna), Pommes Anna, oraz Petite Pommes Anna (Maślane Zapiekanki Ziemniaczane).
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej patelni na dużym ogniu, aż prawie do palenia, dodać grzyby i gotować, aż złoto brązowe i suche.
Dodać szalotki i czosnek i gotować do miękkości.
Dodać wino i gotować do zmniejszenia.
Dodać tymianek i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Dla ziemniaków: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Wlać 2 łyżki klarowanego masła do żelaznej patelni i podgrzać na dużym ogniu. Ułóż plasterki ziemniaków na patelni w koncentrycznych kółkach, nakładając plasterki, skrop każdą warstwę masłem, dopraw solą i pieprzem i rozprowadź część duxelle grzybowego na całej powierzchni. Powtórz, aby utworzyć 4 do 5 warstw.
Rozgrzej patelnię na górze pieca, aż masło będzie bąbelkami.
Przełóż patelnię do piekarnika i piecz, aż ziemniaki będą złotobrązowe i miękkie, 20 do 25 minut. Podczas pieczenia raz lub dwa razy naciśnij ziemniaki pokrywką do garnka, aby utrzymać je na płasko.
Wyjąć z piekarnika i wylać nadmiar masła.
Odstawić na 10 minut przed odwróceniem na okrągły talerz.