Musakka z cukinii z ciecierzycą i przyprawioną jagnięciną
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj cukinię Musakka z ciecierzycą i przyprawioną jagnięciną. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 1,13 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 167 kalorii, 7G białka, oraz 10 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, mieloną jagnięcinę, pomidory i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Merguez - przyprawione golonki jagnięce z ciecierzycą, Przyprawiony Dressing Jagnięco-ryżowy z ciecierzycą, oraz Jagnięcina I Ciecierzyca.
Instrukcje
W dużej misce, połączyć wodę i 3 łyżki koszernej soli i mieszać do rozpuszczenia.
Dodać cukinię i niech moczyć przez 25 protokół.
Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać oliwę z oliwek.
Dodać jagnięcinę i gotować na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż Nie różowy pozostaje, 3 minuty.
Dodać czosnek i cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, o 4 protokół.
Dodaj pomidory, rozcieńczoną pastę pomidorową i pastę z czerwonej papryki i gotuj na wolnym ogniu przez 1 minutę.
Dodać cukinię i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż po prostu miękkie, o 5 protokół. Wymieszać z ciecierzycą i gotować przez 1 minutę. Doprawić solą i pieprzem.
Przełożyć cukinię do miski i lekko ostudzić.
Posypać natką pietruszki i mięty i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.