Mus dyniowy z szyfonu ze skórką Gingersnap
Dyniowy Mus Szyfonowy z skórką Gingersnap wymaga około 45 minut od początku do końca. Na 2,01 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 398 kalorii, 16G białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz dekorację: krystalizowany imbir i bitą śmietanę, jajka, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Z łyżeczką wynik 31%, to danie nie jest tak doskonałe. Spróbuj Mus dyniowy z szyfonu ze skórką Gingersnap, Pumpkin Mousse Pie with Gingersnap Crust, oraz Szyfonowe Ciasto Z Persimmon Z Skórką Gingersnap dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Wymieszaj w misce okruchy gingersnap i masło, aż okruchy będą równomiernie nawilżone, a następnie naciśnij na dno maślanej patelni.
Piec w środku piekarnika, aż krawędź jest złoty kolor, o 8 protokół (uważnie obserwować pod koniec pieczenia; skorupa spala się łatwo). Schłodzić w patelni na stelażu.
W małej miseczce posypać żelatyną i pozostawić do zmiękczenia.
Ubić razem żółtka i brązowy cukier z mikserem elektrycznym z dużą prędkością, aż gruby i blady, 3 do 5 minut. Zmniejsz prędkość do umiarkowanej i wymieszaj dynię, przyprawy i sól.
Przenieść mieszaninę dyni do ciężkiego rondla 4-quart i gotować na umiarkowanym ogniu, stale mieszając, aż zarejestruje się160°F na termometrze cukierkowym lub natychmiastowym odczycie, około 6 minut.
Zdjąć patelnię z ognia i natychmiast dodać mieszaninę żelatyny, mieszając do rozpuszczenia.
Przełożyć do dużej metalowej miski ustawionej w większej misce z lodem i zimną wodą i ostudzić, mieszając od czasu do czasu, aż do uzyskania konsystencji surowych białek, około 15 minut.
Białka ubijać oczyszczonymi ubijakami z dużą prędkością, aż staną się spienione, następnie stopniowo dodawać cukier granulowany, ubijając, aż białka utrzymają sztywne, błyszczące szczyty. Delikatnie, ale dokładnie złożyć do mieszanki dyni.
Ubij śmietanę w innej misce z oczyszczonymi ubijakami, aż po prostu utrzyma sztywne szczyty, a następnie delikatnie, ale dokładnie złóż mieszankę z dyni.
Wlać nadzienie do patelni springform, wygładzając górę i schłodzić, odsłonięte, 1 godzinę. Przykryć i schłodzić, aż Zestaw, co najmniej 3 godziny.
Przed podaniem, uruchomić cienki nóż wokół krawędzi patelni i usunąć bok.
Białka jaj w tym przepisie nie są gotowane. Jeśli Salmonella jest problemem w Twojej okolicy, możesz użyć odtworzonych sproszkowanych białek jaj, takich jak tylko białka.