Mus Czekoladowy

Mus Czekoladowy
Mus czekoladowy wymaga około 2 godziny i 25 minut od początku do końca. Ten przepis służy 2 i kosztuje 97 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 434 kalorie, 4G białka, oraz 34g tłuszczu. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Jeśli masz ekstrakt z wanilii, cukier, ciężką śmietanę do ubijania i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Sprawdza się jako bardzo przyjazny dla budżetu deser. 25 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 25%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Tradycyjny francuski mus czekoladowy {mus au Chocolat}, mus czekoladowy bananowy bez jaj | szybki mus, oraz mus czekoladowy bez jaj , jak zrobić mus czekoladowy.

Instrukcje

1
Roztopić czekoladowe chipsy z likierem o smaku kawy w małym, ciężkim rondlu na małym ogniu; mieszać, aż będzie gładka, około 5 minut. Wymieszać niewielką ilość gorącej mieszaniny czekolady do żółtka; powrót czekolady i mieszaniny jaj do patelni, stale mieszając. Gotować i mieszać, aż lekko zgęstnieje, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Mleka 2%1/2 łyżeczki Mleka 2%
Podgrzana Bita śmietana (można Użyć Odmiany Z Puszki)Podgrzana Bita śmietana (można Użyć Odmiany Z Puszki)
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
(z Kartonu)(z Kartonu)
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Wyjąć z ognia; wymieszać z ekstraktem z wanilii. Fajne, mieszając kilka razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)
3
Ubij śmietanę w dużej misce, aż zacznie gęstnieć. Wymieszać z cukrem; ubijać do uzyskania miękkich pików. Fold bita śmietana mieszaniny do schłodzonej mieszaniny czekolady. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Dekoruj bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn