Mus cytrynowy ze świeżymi jagodami

Mus cytrynowy ze świeżymi jagodami
Jedna porcja zawiera 418 kalorii, 6G białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.26 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Mieszanka gałązek mięty, truskawek, truskawek w koszu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Kanapki z gofrem cytrynowym z twarogiem cytrynowym i świeżymi jagodami, Sernik Cytrynowy Ze Świeżymi Jagodami, oraz Naleśniki Cytrynowe Ze Świeżymi Jagodami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz 1 szklankę cukru, sok z cytryny, 6 żółtek, 2 całe jajka i startą skórkę z cytryny w dużej metalowej misce. Ustaw miskę nad rondlem gotującej się wody (nie pozwól miski dotknąć wody).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
JajkoJajko
żółtko Jajażółtko Jaja
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Ubijać, aż mieszanina zgęstnieje, a termometr włożony do mieszaniny rejestruje 71°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Przenieść cytrynowy twaróg do innej dużej miski. Chill until cool, ubijając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lemon CurdLemon Curd
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
W innej dużej misce wrzucić połówki truskawek, jagód, malin, jeżyn i pozostałą 1 łyżkę cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
TruskawkiTruskawki
Borówki AmerykańskieBorówki Amerykańskie
MalinyMaliny
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić 11/2 szklanki śmietany w średniej misce, aż średnio jędrne szczyty tworzą. Złóż 1/3 bitej śmietany na twaróg cytrynowy, aby rozjaśnić, a następnie złóż pozostałą bitą śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
Lemon CurdLemon Curd
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Mieszankę jagodową podzielić na 8 misek deserowych lub wineglasses. Łyżka musu cytrynowego na jagodach. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
JagodyJagody
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić pozostałe 1/2 szklanki śmietany w średniej misce, aż sztywne szczyty tworzą. Łyżka bitej śmietany na szczycie deserów lub przenieść bitą śmietanę do worka cukierniczego wyposażonego w dużą końcówkę gwiazdy i rury na szczycie deserów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Torba Na CiastoTorba Na Ciasto
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Dekoruj pełnymi truskawkami i gałązkami mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
MiętaMięta
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn