Muffiny z bekonem i jajkiem
Muffinki z bekonem i jajkiem to bezglutenowy, pierwotny i דל פחמימות,zny przepis na 12 porcji. Jedna porcja zawiera 169 kalorii, 9 g białka i 14 g tłuszczu. Za 59 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Allrecipes. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i kup mleko, jajka, mielony pieprz i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 20%. Wynik ten jest raczej zły. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj Babeczki z bekonem i jajkiem, Babeczki z bekonem i jajkiem oraz Muffinki z jajkiem i bekonem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Przygotuj 12 foremek na muffiny za pomocą sprayu do gotowania.
Ułóż bekon na talerzu nadającym się do kuchenki mikrofalowej. Gotuj boczek w kuchence mikrofalowej przez 75 sekund.
Do każdej muffinkowej foremki włóż plasterek boczku, tak aby boczek pokrywał się z brzegami muffinki.
W misce ubić jajka z mlekiem; wlać do foremek na muffinki. Nałóż 4 porcje jajek z 1 łyżką zielonej cebuli, 4 z 1 łyżką papryczki jalapeno i 4 z 1 łyżką pieczonej czerwonej papryki.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wierzch będzie lekko wilgotny, około 20 minut. Doprawić muffinki solą i pieprzem; posyp serem Cheddar. Kontynuuj pieczenie, aż ser się roztopi, jeszcze około 5 minut.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe wino musujące to świetny wybór do przystawek. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 34 dolarów.
![Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut]()
Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut
Extra Brut '61 to hołd dla narodzin Franciacorty w 1961 roku – roku, w którym Berlucchi wyprodukował pierwsze wino musujące tej klasycznej metody. Ten zabawny i żywy brylant oferuje owoce cytrusowe i rześki, czysty finisz. Mieszanka: 85% Chardonnay, 15% Pinot Nero* Etykieta Franciacorta '61 Extra Brut jest w trakcie zmiany. Możesz otrzymać jedną z dwóch etykiet przedstawionych powyżej. Nie można żądać określonych etykiet.