Muffinki Z Otrębami Maślano-Rodzynkowymi
Need a wegetariański posiłek poranny? Maślano-rodzynkowe babeczki z otrębami mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 12 i kosztuje 26 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 182 kalorie, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis od Betty Crocker ma 21 fanów. Mieszanka soli, mąki, maślanki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Po Rodzynkach Otręby Sos Jabłkowy Otręby Płatki Muffinki, Muffinki Z Otrębami Z Rodzynkami, oraz Muffinki Z Otrębami Z Rodzynkami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. Smaruj dno tylko 12 regularnych kubków muffin ze skróceniem, spryskaj sprayem do gotowania lub linią z papierowymi kubkami do pieczenia. Lekko spryskaj papierowe kubki do pieczenia sprayem do gotowania.
Umieść płatki w zamykanej plastikowej torbie do przechowywania żywności; uszczelnij torbę i zmiażdż wałkiem do ciasta lub młotkiem do mięsa (lub zmiażdż w robocie spożywczym). W średniej misce, wymieszać płatki, maślanka, rodzynki i wanilia, aż dobrze wymieszane. Ubij w oleju i jajku widelcem do wymieszania.
W innej średniej misce, wymieszać pozostałe składniki z wyjątkiem masła, aż dobrze wymieszane; mieszać do mieszaniny zbóż tylko do zwilżenia. Podziel ciasto równomiernie między kubki muffin.
Piec 18 do 22 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Jeśli pieczone w smarowanej patelni, odstawić 5 minut na patelni, a następnie wyjąć z patelni do regału chłodzącego. Jeśli pieczone w papierowych kubkach do pieczenia, natychmiast wyjąć z patelni do regału chłodzącego.