Muffinki Z Maślanką Jabłkową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranny posiłek, więc wypróbuj muffiny z maślanki jabłkowej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 202 kalorie. Ten wegetariański przepis służy 24 i kosztuje 28 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, cukier, cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 85 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Muffinki Z Maślanką Jabłkową, Muffinki Maślane, oraz Muffinki Maślane Jagodowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Smaruj kubki muffin.
Ubić razem mąkę, sól, cynamon, gałkę muszkatołową, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Odstawić.
W dużej misce, ubić razem cukier i masło, aż lekkie i puszyste, o 3 protokół. Beat in egg. Beat in vanilla.
Dodać 1/2 mieszanki mąki do ciasta i ubić, aż tylko połączone. Ubij w 1/2 szklanki maślanki, a następnie pozostałą mąkę. Pokonał w 1/2 finału maślankę.
Delikatnie złożyć jabłka.
Wlać ciasto do kubków muffin, napełniając je 2/3 pełne.
Piecz babeczki, aż tester ciasta wyjdzie czysty, około 25 minut.
Ostudzić na 5 minut w patelni, a następnie wyjąć do stojaka z drutu.