Muffinki Z Jajkiem Florentyna
Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 255 kalorii, 11g białka, oraz 16G tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz sos sałatkowy, masło, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Śniadaniowe Babeczki Z Jajkiem, Letnie babeczki jajeczne z kluskami z cukinii, oraz Florenckie jajka na angielskich babeczkach dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu 1-quart, wymieszać wszystkie składniki sosu. Gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż się ogrzeje. Przykryj; trzymaj ciepło.
W patelni 12-calowej, podgrzać 1 cal wody do wrzenia; zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu. Rozbij każde jajko, po jednym na raz, na filiżankę lub spodek. Trzymając naczynie blisko powierzchni wody, ostrożnie wsuń jajko do wody. Gotować 3 do 4 minut lub aż białka są twarde, nie cieknące.
Jajka wyjąć łyżką szczelinową. Tymczasem gotuj szpinak zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Na talerzu do mikrofalówki umieść boczek kanadyjski. Przykryć luźno; kuchenka mikrofalowa na wysokości około 1 minuty lub do gorąca.
Do każdej porcji umieść 1 angielską muffin pół na talerzu. Każdą połowę muffinki przełożyć 1 plastrem boczku, około 2 łyżkami śmietankowego szpinaku, 1 jajkiem w koszulce i 1 czubatą łyżką sosu.