Muffinki z bekonem i serem
Muffinki z serem i bekonem zajmują około 40 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 8 g białka , 13 g tłuszczu i łącznie 219 kalorii . Za 45 centów za porcję otrzymujesz śniadanie dla 24 osób. Mieszanka bekonu, mielonego pieprzu, mąki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 89 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 41% , to danie jest solidne. Podobne przepisy to Muffinki z komosą ryżową, bananem i migdałami - Jak zrobić muffinki z komosą ryżową , Muffinki kukurydziane z bekonem i czekoladą oraz Muffinki z serem śmietankowym .
Instrukcje
Smaż boczek na dużej patelni na średnio-wysokim ogniu, aż będzie chrupiący, około 10 minut.
Odsącz plastry boczku na papierowych ręcznikach i po ostygnięciu rozdrobnij je.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza (400 stopni Fahrenheita). Posmaruj 24 foremki na muffiny sprayem do pieczenia.
W dużej misce wymieszaj mąkę, ser cheddar, proszek do pieczenia, sól czosnkową i czarny pieprz.
Ubij jajka, mleko i olej roślinny w małej misce; wymieszaj z mąką, aż będzie wilgotna. Delikatnie wmieszaj boczek do ciasta. Nałóż ciasto do przygotowanych foremek na muffiny.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona w środek ciasta będzie czysta, około 15–20 minut.