Muffinki marchewkowo-mandarynkowe bezglutenowe
Bezglutenowe muffinki marchewkowo-mandarynkowe to bezglutenowe i wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis służy 10. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 185 kalorii. Ten przepis z BettyCrocker.com ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz brązowy cukier, marchewkę, śmietanę do bicia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Muffinki Marchewkowo-Kokosowe Bezglutenowe, Przepis na muffinki marchewkowe bezglutenowe, oraz Muffinki Szpinakowo-Marchewkowe Bezglutenowe.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 191°.
Umieść papierowy kubek do pieczenia w każdym z 10 regularnych kubków do muffinek; spryskaj papierowe kubki do pieczenia sprayem do gotowania (nie używaj sprayu do pieczenia z mąką).
W średniej misce, mieszać Bisquick mix, brązowy cukier i cynamon z trzepaczką. Zrobić dobrze w środku mieszaniny. W małej misce, wymieszać 1 pojemnik jogurt, mleko, roztopione masło, wanilia i jajko z trzepaczką do dobrze wymieszane.
Dodaj do suchych składników, mieszając tylko do zwilżenia. Wymieszać orzechy włoskie i marchew tylko do wymieszania. Podziel ciasto równomiernie między kubki muffin (kubki będą pełne).
Piec 20 do 25 minut lub do góry babeczki są lekko rumiane i wiosna z powrotem, gdy dotknął lekko w centrum. Schłodzić 10 minut; wyjąć z patelni do regałów chłodzących. Ochłodzić całkowicie, około 20 minut.
Tuż przed podaniem ubij śmietanę z mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż utworzą się sztywne szczyty; złożyć w 1 pojemniku jogurt.
Rozprowadzić mieszaninę na schłodzonych babeczkach.