Muffinki Jabłkowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranny posiłek, więc spróbuj muffinek jabłkowych. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 215 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony cynamon, pekan, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 56 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Muffinki jabłkowe z jabłkowo cynamonową glazurą, Muffinki jabłkowe z jabłkowo cynamonową glazurą, oraz Bułeczki? Rolls? Babeczki? Maszyna Do Chleba Jabłkowe Bułki Śniadaniowe Muffinki.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Posmaruj standardową patelnię muffin o pojemności 12 za pomocą sprayu do gotowania.
W małej misce, wymieszać pekan, 2 łyżki brązowego cukru i cynamonu.
W średniej misce wymieszać mąkę uniwersalną i pełnoziarnistą, sodę oczyszczoną i sól.
W dużej misce, ubić pozostałe 3/4 szklanki cukru i oleju, aż połączone.
Dodać jajka, po jednym na raz, ubijając dobrze po każdym dodaniu.
Ubij w sosie jabłkowym i wanilii.
Mieszankę mąki ubić w dwóch partiach, na przemian z maślanką.
Trzepaczka tylko do połączenia. Delikatnie wymieszać kawałki jabłka.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni muffin i posypać mieszaniną orzechów pekan. Dotknij patelni na blacie kilka razy, aby usunąć pęcherzyki powietrza.
Piec, aż drewniana kostka włożona do środka jednej z babeczek wyjdzie czysta, 20 do 25 minut.
Ostudzić na stojaku z drutu na 15 minut. Poprowadź nóż wokół babeczek, aby je poluzować i odkręcić. Ochłodzić całkowicie na stojaku.