Muffinki Dyniowe Jabłkowe Streusel
Babeczki z dyni i jabłek Streusel mogą być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru porannego posiłku. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 94 kalorie. Ten przepis służy 18. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, puree z dyni, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 12%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Muffinki Dyniowo-Jabłkowe Streusel, Muffinki Dyniowo-Jabłkowe Streusel, oraz Muffinki Dyniowe Jabłkowe Streusel.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko nasmaruj 18 kubków na muffinki lub użyj papierowych wkładek.
W dużej misce, przesiać razem 2 1/2 szklanki mąki uniwersalnej, 2 szklanki cukru, przyprawa pumpkin pie, soda oczyszczona i sól. W osobnej misce wymieszaj jajka, dynię i olej.
Dodać mieszaninę dyni do mieszaniny mąki; mieszając tylko do zwilżenia. Złożyć w jabłkach. Łyżka ciasta do przygotowanych kubków muffin.
W małej misce wymieszać 2 łyżki mąki, 1/4 szklanki cukru i 1/2 łyżeczki cynamonu.
Pokrój na maśle, aż mieszanina będzie przypominać grube okruchy.
Posypać polewą równomiernie ciasto muffin.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 35 do 40 minut, lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do muffinki wyjdzie czysta.