Muffinki Dyniowe
Babeczki z dyni mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 163 kalorie, 2G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 24. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, sól koszerną, mielony imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to babeczki z dyni bez jaj , jak zrobić babeczki z dyni, Muffinki z dyni czekoladowe z polewą z dyni, oraz Babeczki Z Dyni Owsianej.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Umieść papierowy kubek do pieczenia w każdej z 24 regularnych filiżanek do muffinek.
W dużej misce, wymieszać mąki, soda oczyszczona, sól, cynamon, gałka muszkatołowa, goździki i imbir; zrobić dobrze w środku mieszaniny. W średniej misce wymieszaj cukier, olej, wodę i jajka trzepaczką. Wymieszać z dyni; dodać do mieszaniny mąki, mieszając tylko do zwilżenia. Podziel ciasto równomiernie między kubki muffin.
Piec 25 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Ostudzić 5 minut; wyjąć z patelni do regałów chłodzących.
Podawać na ciepło lub chłodno.