Muffinki Czosnkowe Cebulowe Bezglutenowe
Muffinki czosnkowe bezglutenowe cebulowe to bezglutenowe poranny posiłek. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 162 kalorie. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 52 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz masło, czosnek, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Maca bezglutenowa z cebulą, czosnkiem i koperkiem, Mini Babeczki Z Tymiankiem Oliwkowym (Bezglutenowe, Bez Ziarna, Bez Orzechów, Paleo), oraz Jajka pieczone z dymną karmelizowaną cebulą i zwiędłym boczniakiem {bez laktozy; bezglutenowe} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej. Rozgrzej piekarnik do 204°. Spryskaj 12 wgłębień muffin nieprzywierającym sprayem do gotowania. Odstawić patelnię.
W średniej misce wymieszać brązową mąkę ryżową, mąkę sorgo, skrobię ziemniaczaną, 1/4 szklanki parmezanu, proszek do pieczenia, sól, gumę ksantanową i czarny pieprz.
Rozpuścić 1 łyżkę masła na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę. Gotować, często mieszając, do miękkości, ale nie rumiane, o cztery minuty.
Dodać czosnek, zmniejszyć ogień do średnio niskiego, i kontynuować gotowanie, mieszając często, aż miękkie i aromatyczne, o 3 minuty dłużej.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
Roztopić pozostałe 4 łyżki masła. Pozostawić do ostygnięcia.
Do ubijanych suchych składników dodać mleko, jajko i roztopione masło.
Trzepaczka, aż ciasto będzie gładkie. Przełącz na gumową szpatułkę. Złożyć w mieszance cebula-czosnek.
Równomiernie podzielić ciasto pomiędzy przygotowane wgłębienia muffinek.
Wierzch każdej muffinki posypać odrobiną parmezanu.
Piec, aż babeczki będą złocisto brązowe i sprężyny z powrotem w dotyku, o 25 protokół.
Wyjąć muffinki z patelni i umieścić na stojaku z drutu do ostygnięcia.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej. Resztki babeczek przechowuj na ladzie, przykryte, do dwóch dni.