Cytrynowe babeczki Makowe wymagają około 50 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 369 kalorii, 6G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis wegetariański lacto ovo służy 12 i kosztuje 50 centów za porcję. 903 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jeśli masz mak, proszek do pieczenia, jogurt i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Sprawdza się jako tanie śniadanie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Muffinki cytrynowo-Makowe, Muffinki Cytrynowo-Makowe, oraz Muffinki Cytrynowo-Makowe.
Instrukcje
1
Przygotowanie piekarnika: wyreguluj stojak piekarnika do Środkowej i dolnej części piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Wymieszać suche składniki:
3
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, mak i sól ubić i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda Oczyszczona
Makowiec
Mąka Uniwersalna
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
4
Zrobić ciasto: w dużej misce, ubij masło i cukier razem, ubijając do puszystości (około 2 minut mikserem elektrycznym).
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Miska Do Mieszania
5
Dodawać jajka po kolei, ubijając aż do włączenia po każdym z nich. Beat in the lemon zest.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Cytrynowa
Jajko
6
Naprzemiennie dodając mieszankę mąki i jogurt: ubić w jednej trzeciej suchych składników, aż tylko włączone. Ubij jedną trzecią jogurtu. Ubić w jednej trzeciej więcej suchych składników. Ubij drugą trzecią jogurtu. Ubij pozostałe suche składniki, a następnie pozostały jogurt. Ponownie należy uważać, aby pokonać aż tylko włączone. Nie przeginaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jogurt
Mąka Uniwersalna
7
Rozprowadź ciasto na muffin pan: użyj standardowej 12-muffin Muffin pan. Każdą filiżankę muffinek posmarować lekko oliwą z oliwek lub odrobiną roztopionego masła za pomocą pędzla do ciast. Ciasto na muffinki równomiernie rozprowadzić między kubkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Masło
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
Taca Na Muffinki
1
Piec w temperaturze 191°, aż babeczki będą złociste, o 25 do 30 protokół. Użyj testera, aby upewnić się, że środek babeczek jest gotowy. Ustaw patelnię muffin na stojaku z drutu, aby ostygła. Po 5 minutach wyjmij babeczki z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Taca Na Muffinki
Stojak Na Druty
Piekarnik
2
Przygotuj glazurę cytrynową: gdy babeczki schładzają się, w misce ubijaj cukier puder i sok z cytryny, aby uzyskać glazurę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Sok Z Cytryny
Glazura
Cytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
W razie potrzeby dodaj więcej soku z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
4
Podczas gdy babeczki są jeszcze trochę ciepłe, użyj pędzla do ciasta, aby wyszczotkować szkliwo na każdej babeczce. Muffinki wchłoną część glazury, więc jeśli chcesz, dodaj więcej glazury do każdej muffinki.