Muffinki Cytrynowo-Makowe

Muffinki Cytrynowo-Makowe
Cytrynowe babeczki Makowe wymagają około 50 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 369 kalorii, 6G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis wegetariański lacto ovo służy 12 i kosztuje 50 centów za porcję. 903 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jeśli masz mak, proszek do pieczenia, jogurt i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Sprawdza się jako tanie śniadanie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Muffinki cytrynowo-Makowe, Muffinki Cytrynowo-Makowe, oraz Muffinki Cytrynowo-Makowe.

Instrukcje

1
Przygotowanie piekarnika: wyreguluj stojak piekarnika do Środkowej i dolnej części piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszać suche składniki: 
3
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, mak i sól ubić i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
MakowiecMakowiec
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Zrobić ciasto: w dużej misce, ubij masło i cukier razem, ubijając do puszystości (około 2 minut mikserem elektrycznym).
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
5
Dodawać jajka po kolei, ubijając aż do włączenia po każdym z nich. Beat in the lemon zest.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
JajkoJajko
6
Naprzemiennie dodając mieszankę mąki i jogurt: ubić w jednej trzeciej suchych składników, aż tylko włączone. Ubij jedną trzecią jogurtu. Ubić w jednej trzeciej więcej suchych składników. Ubij drugą trzecią jogurtu. Ubij pozostałe suche składniki, a następnie pozostały jogurt. Ponownie należy uważać, aby pokonać aż tylko włączone. Nie przeginaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
JogurtJogurt
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
7
Rozprowadź ciasto na muffin pan: użyj standardowej 12-muffin Muffin pan. Każdą filiżankę muffinek posmarować lekko oliwą z oliwek lub odrobiną roztopionego masła za pomocą pędzla do ciast. Ciasto na muffinki równomiernie rozprowadzić między kubkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MasłoMasło
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Taca Na MuffinkiTaca Na Muffinki
1
Piec w temperaturze 191°, aż babeczki będą złociste, o 25 do 30 protokół. Użyj testera, aby upewnić się, że środek babeczek jest gotowy. Ustaw patelnię muffin na stojaku z drutu, aby ostygła. Po 5 minutach wyjmij babeczki z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Taca Na MuffinkiTaca Na Muffinki
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
2
Przygotuj glazurę cytrynową: gdy babeczki schładzają się, w misce ubijaj cukier puder i sok z cytryny, aby uzyskać glazurę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
GlazuraGlazura
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
W razie potrzeby dodaj więcej soku z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
4
Podczas gdy babeczki są jeszcze trochę ciepłe, użyj pędzla do ciasta, aby wyszczotkować szkliwo na każdej babeczce. Muffinki wchłoną część glazury, więc jeśli chcesz, dodaj więcej glazury do każdej muffinki.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
5
Najlepiej jeść świeże i ciepłe.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn