Muffinki cynamonowe
Przepisów na śniadanie nigdy za wiele, więc wypróbuj Muffinki Cynamonowe. Za 43 centy za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 8 g tłuszczu i łącznie 219 kalorii . Ten przepis służy 18 osobom. Udaj się do sklepu i kup mieszankę budyniu waniliowego, sodę oczyszczoną, mąkę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 27% wyniku , co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na podobne przepisy: Cynamonowe naleśniki z kawałkami czekolady i bananami , Bezglutenowe babeczki cynamonowo-jabłkowe i Zdrowsze babeczki ze słodkimi ziemniakami i chrupiącą cynamonem .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, mieszankę budyniową, cynamon, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. W drugiej misce połącz jajka, maślankę, olej, miód i wanilię; dodać do suchych składników.
Ubijaj przez 1-2 minuty lub do momentu połączenia. Włóż kawałki czekolady.
Napełnij natłuszczone lub wyłożone papierem foremki na muffinki do dwóch trzecich wysokości.
Piec w temperaturze 350° przez 20-25 minut lub do momentu, aż wykałaczka będzie sucha. Studzimy przez 5 minut przed wyjęciem z patelni na metalową kratkę.