Muffinki Żurawinowo-Pomarańczowe

Muffinki Żurawinowo-Pomarańczowe
Babeczki żurawinowo-pomarańczowe mogą być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji posiłków porannych. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 139 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 14. Jeśli masz mleko ryżowe, żurawinę, mielone nasiona lnu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 35%. Spróbuj Muffinki żurawinowo-pomarańczowe, Muffiny Żurawinowe Pomarańczowe, oraz Muffinki Żurawinowo-Pomarańczowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Żurawinę włożyć do miski i zalać gorącą wodą oraz nektarem z agawy. Wymieszać i odstawić na co najmniej 15 minut, aby żurawina się urosła. Rozgrzej piekarnik do 400ºF. Spryskaj patelnię muffinów nieprzywierającym sprayem lub użyj silikonowej patelni lub wkładek do muffinów. W dużej misce wymieszać suche składniki: mąki, nasiona lnu, cukier, zamiennik jaj, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i sól. W innej misce wymieszaj sok pomarańczowy, mleko sojowe, sos jabłkowy, waniliowy i skórkę pomarańczową. Odcedzić płyn z żurawiny do płynnych składników. Zrób dobrze w środku suchych składników i dodaj płyn. Mieszaj tylko do momentu zwilżenia mąki;nie mieszaj zbyt mocno. Wymieszać z żurawiną i orzechami. Łyżka ciasta do przygotowanych kubków muffin.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Szczypta Soli I Więcej Do Obramowania SzkłaSzczypta Soli I Więcej Do Obramowania Szkła
Zamiennik JajZamiennik Jaj
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Aromat Klonowy Do SmakuAromat Klonowy Do Smaku
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Siemię LnianeSiemię Lniane
SoymilkSoymilk
ArachidArachid
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokruszony Ser Manchego, Kilka GarściPokruszony Ser Manchego, Kilka Garści
Gotowanie PolentyGotowanie Polenty
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
Na ImprezyNa Imprezy
2
Piec przez 12 do 16 minut lub aż wykałaczka włożona w środek jednej muffinki wyjdzie czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czarne Skręcone Liny LukrecjoweCzarne Skręcone Liny Lukrecjowe
Na ImprezyNa Imprezy
3
Wyjmij patelnię na muffinki do stojaka z drutu. Ostudzić przez 5 do 10 minut przed dokładnym wyjęciem muffinek z filiżanek. Składa się z około 14-16 muffinek o regularnych rozmiarach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowanie PolentyGotowanie Polenty
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół

Składniki

1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)nektar z agawynektar z agawy11 funt cukinii,pokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwiniepokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwinie11 funt cukinii,O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym1586 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniesłodzona suszona żurawinaniesłodzona suszona żurawina1(zima)proszek zastępujący jajka (Marka Ener-G lub domowej roboty)proszek zastępujący jajka (Marka Ener-G lub domowej roboty)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)nasiona lnu mielonegonasiona lnu mielonego1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDodatkowa wodaDodatkowa woda11 funt cukinii,starta skórka pomarańczowastarta skórka pomarańczowa1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimleko sojowe lub ryżowemleko sojowe lub ryżowe1(może być lub przeglądać)2/3 szklanki (kilka garści) startego Parmigiano lub Romano2/3 szklanki (kilka garści) startego Parmigiano lub Romano1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka Biała niebielonamąka Biała niebielona796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniesłodzony sos jabłkowyniesłodzony sos jabłkowy11 funt cukinii,ArachidArachid596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane orzechy włoskie (opcjonalnie)posiekane orzechy włoskie (opcjonalnie)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigorąca wodagorąca woda2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDodatkowe solone pestki słonecznika opcjonalnieDodatkowe solone pestki słonecznika opcjonalnie
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia4
Magazyn