Mrożony krem cytrynowy z sosem jeżyn
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Mrożony krem cytrynowy Meyer z sosem jeżyn może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 255 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką cukier, ciężką śmietanę do ubijania, żółtka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 18%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Makaron z czarną truflą w sosie cytrynowym, Bombay Sapphire Blackberry i Meyer Lemon Tom Collins, oraz Meyer Lemon Ricotta naleśniki z kompot jeżyn.
Instrukcje
Ubij 1/2 szklanki cukru, 5 łyżek soku z cytryny, żółtka i syrop kukurydziany w małej metalowej misce do wymieszania. Ustaw miskę na rondlu wrzącej wody; ubijać, aż mieszanina będzie gęsta i puszysta, a termometr włożony do mieszaniny rejestruje 82°, około 3 minut.
Umieść miskę z mieszaniną żółtka na większej misce wypełnionej lodem i wodą, aż mieszanina ostygnie, od czasu do czasu mieszając, około 8 minut.
W międzyczasie, za pomocą miksera elektrycznego, ubij śmietanę, 1 1/2 łyżeczki skórki cytrynowej i 1 łyżkę cukru w średniej misce, aż utworzą się sztywne szczyty. Złóż schłodzoną mieszaninę żółtka do śmietany w 3 dodatkach. Przykryć i zamrozić do twardości, około 4 godzin.
Wymieszać jagody i wszelkie nagromadzone soki, Pozostałe 1 łyżka cukru, 1 1/2 łyżeczki soku z cytryny i 1/4 łyżeczki skórki z cytryny w małej misce; odstawić 10 minut. Grubo rozgnieść połowę jagód w misce, aby zagęścić soki. Miarka śmietany cytrynowej do małych miseczek. Top każdy z 1 zaokrąglone łyżka sosu jagodowego i służyć.